Eko dan u Područnoj školi Repišće 13.04.16.  espustaj
 

Utorak 12. travnja 2016. godine bio je prekrasan sunčan dan.

Vrijeme kao naručeno za Eko dan u našoj školi.

U 15 sati okupili su se učenici, učiteljice i roditelji.Podijelili smo zaduženja i radosno krenuli na posao. Učenici su imali eko radionice sa svojim učiteljicama, a roditelji su pod vodstvom ravnatelja, domara i spremačice uređivali okoliš škole. Muškarci su kopali kanal za odvodnju, orezivali voćke i slagali učionicu na otvorenom. Mame su presložile drvarnicu, brusile starinski ormar te ga lakirale. 

 

 

Nakon radionica učenici su zaigrali graničara, ledenu kraljicu i nogomet na školskom igralištu. Po završetku poslova roditelji su pogledali prezentacije radionica po razredima. Prvaci su istraživali koliko šećera ima u sokovima koje pijemo. Pripremili su zdravi sok od limuna, naranče i banane. Drugi razred je izradio spremnik za PET ambalažu. Treći razred je istraživao ljekovite biljke naših travnjaka. Četvrtaši su istražili Zašto plače naša Zemlja? i pripremili skeč na tu temu.  

Za sav trud na Eko danu počastili smo se druženjem uz zakusku u našoj novoj učionici na otvorenom. Hvala svim roditeljima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnosti našeg Eko dana! Hvala našem ravnatelju, domaru, tajnici, spremačici i kuharici. Veselimo se novom korisnom druženju.

                                                                                                                                                                                               učenici i učiteljice PŠ Repišće

 

Planiranje za stolove i klupe Roditelji orezuju voćke, a mi kupimo grančice Pospremanje drvarnice Kopanje kanala za kišnicu Radionica četvrtog razreda Zemlja je završena Četvrtaši gledaju film Ozzy Ozone Zemlja plače jer smo ju ulovili u mrežu Prvi razred - koliko šećera ima u sokovima? Drugi razred - što je PET ambalaža? Treći razred - ljekovito bilje Četvrti razred - spašavamo Zemlju Tjelesna aktivnost - graničar Ledena kraljica u prvom razredu Dečki i neizostavan nogomet Trud je nagrađen Ugodno druženje u novoj učionici na otvorenom Dan poslije već koristimo učionicu

 

 

 

 

Ostali članci u rubrici: PŠ Repišće [+]