Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 14.10.16.  espustaj
 

Naš prekrasni jesenski kutak

I ove smo godine proslavili Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Priredili smo integrirani nastavni dan za tu prigodu.

 

Prvaci su obukli pregače i zamijesili tijesto za peciva. Ispekli su ih u školskoj kuhinji. Njihov ponos bio je vidljiv cijelog dana. Priredbom smo odali počast Zemlji na daru koji nam svake jeseni pruža. Pjevali smo, recitirali i plesali. Dan je završio kestenijadom u dvorištu škole.

Hvala svim roditeljima koji su poslali jesenske plodove u školu, hvala našoj kuharici na pečenju peciva i spremačici koja je pekla kestene. I na kraju veliko hvala tebi zemljo na svim plodovima koje nam daješ.

Spremni smo biti pekari U brašno dodajemo kvasac, sol i vodu I dečki znaju mijesiti tijesto Nježno mijesimo Izrađujemo peciva Pletemo pletenice od tijesta Prljave ručice Peciva su spremna za pečenje Kuhari moraju otresti stolnjake od brašna Vruća mirisna peciva Ponosni kuhari i kuharice Jesenski kutak na pozornici Jesensko šarenilo Bogate košare Bogatstvo okićke jeseni Što danas slavimo? Prvaci pjevaju mlin na vodi Recitacija Kruh Drugi razred recitira o kruhu Nesla dekla v melin Treći razred Od zrna do kruha Sastavak o kruhu Kako dobivamo kruh? Prvaci su gladni Plesačice u nošnjama Narodni ples Ples Tresli smo jabuke Plešemo Okićke nošnje uz okićke plodove Baš se lijepo peku kesteni! Kesteni,pečeni,vrući! Njaaaami!

Ostali članci u rubrici: PŠ Repišće [+]