PROJEKT UKI - Umijeće korištenja informacija 25.01.18.  dkuhar
 

30. studenoga 2017. godine započeo je s provedbom  projekt, Umijeće korištenja informacija, kojeg provode Osnovna škola Klinča Sela sa partnerima: Institut Ruđer Bošković, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Institut za razvoj tržišta rada. Cilj projekta je unaprijediti informacijsku pismenost učenika OŠ Klinča Sela i područnih škola u Repišću i Kupincu razvojem kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika i provedbom modernih izvannastavnih aktivnosti za razvoj vještina digitalne, medijske, čitalačke prirodoslovne i multikulturalne pismenosti te razvoj kompetencija pismenosti na engleskom jeziku.

 

 

Ciljne skupine projekta su odgojno-obrazovni djelatnici i učenici OŠ Klinča Sela.

Navedeni cilj se ostvaruje kroz sljedeće aktivnosti:

1) Stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika u sljedećim područjima:

 

2) Razvoj i provedba izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma:

Razvijeni programi i provedene radionice iz 5 područja pismenosti: čitalačka, digitalna, kulturalna, medijska i prirodoslovna pismenost

Objava digitalnog repozitorija za provedbu izvannastavnih aktivnosti

Evaluacija provedenih aktivnosti

 

U projektu sudjeluje 40 učitelja i učiteljica iz Osnovne škole Klinča Sela koji su sudjelovali na preko 160 sati stručnog usavršavanja te 250 učenika i učenica koji  tijekom školske godine 2018./2019. sudjeluju u gore navedenim izvannastavnim aktivnostima.

Projekt traje do kraja studenog 2019. godine. Ukupan iznos projekta je 1.406.626,63 HRK, a u 100% iznosu sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (www.esf.hr). Više informacija o natječaju može se pronaći na www.strukturnifondovi.hr. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ostali članci u rubrici: Projekti škole [+]