FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./21. 03.09.20.  davorka.gorek
 

Dragi učenici, dragi roditelji! :)

 

Pred nama je nova nastavna godina 2020./21. koja će biti izazov svim sudionicima u procesu odgoja i obrazovanja. Epidemija COVID-19 nalaže nam da se prvenstveno brinemo za svoje zdravlje, zdravlje svakog učenika, svakog učitelja, svakog zaposlenika OŠ „Klinča Sela“.

 

PRVI DAN NASTAVE

 

 

Učenici PN 5.- 8. razreda - od 8.00 – 9.30

Učenici 2.- 4. razreda – od 10.00 – 11.30

Školski autobusi dovoze i odvoze učenike.

Učenici 1. razreda s jednim roditeljem – 11.00 - 12.00

 

Ovaj raspored dolaska vrijedi za prvi dan nastave, za ostale dane učenici će dobiti upute od svojih učitelja.

 

PODRUČNE ŠKOLE REPIŠĆE I KUPINEC

- prvi dan nastava od 8.00 - 9.30

 

PRIJEVOZ UČENIKA - vidjeti u rubrici u lijevom padajućem izborniku raspored po stanicama, isti kao i prošle šk. god. 2019./20)

 

Prema uputama stožera civilne zaštite, epidemiologa, ministarstva krećemo u školske klupe svi zajedno, kao i do sada, nastava će se odvijati u jutarnjem turnusu, a produženi boravak poslijepodne. U PŠ nastava će se odvijati kao i do sada, u jutarnjoj smjeni.

Dovoz učenika obavljati će prijevoznici pazeći maksimalno na razmak između učenika, te je poželjno da svatko sjedi uvijek na istom mjestu. Svaki učenik OBAVEZNO nosi masku tijekom prijevoza u školskim autobusima. Odvoz i dovoz biti će kao i do sada, prema utvrđenim školskim stajalištima. Apeliramo da što više djece koja nemaju pravo na korištenje prijevoza školskim autobusima dolaze pješice.

Prilikom ulaska u školu postoje dežurstva učitelja i razrednika koji će odvesti svoj razred do ormarića, u razred u kojem će boraviti bez mjenjanja učionica. Svakom razredu dodjeljen je jedan matični razred u kojem će se odvijati nastava, uz izmjenu učitelja i profesora. Pri ulasku u razred potrebno je pranje ruku, prije uzimanja hrane, pri korištenju toaleta. Razredna nastava boravi u učionici sa svojom učiteljicom, te im se tu i poslužuje hrana. Također, ukida se školsko zvono, te svaki razred ima svoj mali i veliki odmor koji provodi ili u razredu ili na zraku sa učiteljicom, bez miješanja sa drugim razrednim odjelom. Kad vremenski uvjeti dozvoljavaju, preporuka je provesti što više vremena na otvorenom, uključujući i sat tjelesne i zdravstvene kulture. Svaki razred koristi unaprijed dogovoreni sanitarni čvor pazeći da istovremeno nema dužeg boravka u navedom prostoru. Predmetna nastava koristi što više blok-sati, kako bi se smanjilo broj učitelja koji se izmjenjuju u tom radnom danu.

U svakoj učionici postignut je optimalan razmak klupa 0d 1.5-2 metra, na stolove se postavlja pregrada od plexiglasa ( RN), u višim razredima svaki učenik sjedi sam u klupi. Učenici PN prema dogovorenom rasporedu jedu u prostoru blagovaonice.

Čišćenje učionica i dezinfekcija prostora obavljati će se prema preporukama ujutro, te nakon smjene, te prije i poslije boravka.

Započela je i dugočekivana gradnja školske dvorane, prostor zone radova je ograđen, u skladu sa propisima izvođača radova. 

Prema preporukama epidemiologa, učenici niže kronološke dobi ne trebaju nositi maske u školi, samo u školskom autobusu (razredna nastava), dok se predmetnoj nastavi preporuča nošenje na hodnicima, te u školskom autobusu.

Dužnost roditelja je svakodnevno mjerenje temperature prije polaska u školu, te ukoliko prelazi 37.3 NE DOVESTI u školu, BUDIMO ODGOVORNI! Potrebno je upisati vrijednosti u poseban blok koji se pokazuje prikom dolaska u školu svakodnevno.

Većina udžbenika je stigla, te će ih učenici preuzeti u prvom tjednu nastave. Molimo da ih čuvaju i pažljivo koriste, jer ih vraćaju na kraju školske godine. Naglasak će biti prvenstveno na ponavljanje gradiva tijekom on-line nastave, davanje povratnih informacija učeniku, te formiranje tjednih i mjesečnih ishoda, poštujući pri tom individualnost svakog učenika.

Roditeljski sastanci mogu se održati on-line ili na otvorenom prostoru ispred škole, poštujući distancu, u dogovoru sa učiteljima.

Produženi boravak je formiran od učenika iz istog razrednog odjela, te imamo 3 grupe boravka. Svaki razredni odjel boravka ostaje u svom razredu. Roditelj može dovesti dijete samo do ulaza, bez potrebe ulaska u školu. Isto se ne odnosi na roditelje učenika prvih razreda kojima će to biti omogućeno tijekom prvog tjedna zbog socijalizacije.

Prilikom dolaska po dijete u boravak, roditelj će pred ulazom pričekati i poslati poruku učiteljici da pošalje dijete do izlaza.

Učenici sa posebnim potrebama kojima je potrebna pomoć pomoćnika u nastavi sjede zajedno u klupi sa pomoćnikom, uz preporučenu distancu. Nije nužno da nose zaštitne maske.

Sve navedene mjere imaju za cilj maksimalnu sigurnost svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa. Ukoliko svatko od nas pokaže maksimalnu odgovornost, poštujući propisane mjere i naputke, zajedno možemo sve prebroditi  i učiniti školu mjestom sigurnom za učenje.

Vjerujemo dragi roditelji da ćete velik dio svog vremena provesti u razgovoru sa svojom djecom o nužnosti higijene, razmaka, distance, a to isto ćemo provoditi i mi, svakodnevno. Jedino tako, udruženo i zajedno, krenimo u nove školske pobjede.

 

Sretno nam svima!

 

Ravnatelj, učitelji, stručne suradnice, spremačice, domari, kuhari :)

 

 
Ostali članci u rubrici: OBAVIJESTI [+]
 
 
 
 
 
 
 
 
22 dana do drugog zimskog odmora [20.2.2023.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | siječanj 2023 | »
PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004