FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 

[NOVOSTI] Arhiva za: 11 / 2021

 

 Poštovani i dragi roditelji, učenici, djelatnici, 

 

roditelji učenika sadašnjeg 2.b i 4.a pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem pomoći Domu za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova.  Sestre se brinu o velikom broju djece, a u ovo predbožićno vrijeme sva djeca naravno imaju popis želja za Božić, ali i stvarne potrebe koje bismo pokušali ispuniti koliko je u našim mogućnostima. Naime, osim želja za poklonima, troje djece iz Doma postaju punoljetni i kreću u samostalan život. I sami znamo koliko je toga potrebno u jednom kućanstvu te koliko to iziskuje novca. S obzirom da zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati Božićni  sajam, odlučili smo u svaki razred staviti jednu razrednu kasicu u koju učenici u dogovoru s roditeljima mogu staviti dobrovoljni prilog koji će biti namijenjen za kupovinu potrepština djeci koja napuštaju Dom.

 
Natjecanje Dabar 2021. 29.11.2021.  pedagog
 

I ove godine, naši učenici iz produženog boravka sudjelovali su u natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Dabar je pokrenut kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Naši učenici su se vrijedno pripremali i uživali su u izazovnim zadatcima. U natjecanju je sudjelovalo 23 učenika od 1.-4- razreda naše škole pod mentorstvom učiteljice iz informatike Daniele Kuharić te učiteljica iz produženog boravka Danijele Petrović Fišić, Anite Marčinković i Mateje Frketić Vrbanić. Šest učenika je dobilo Dabrovu zlatnu značku jer su postigli rezultat među 10% najbolje riješenih ispita, a to su učenici 2.a: Lika Johan, Ivano Botički, Doris Gašpić, Daniel Meglaj i Sven Borna Sarkotić te učenica 1.b Julija Vrbanić.

 
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE 17.11.2021.  nikolina.pucar
 

četvrtak, 18. studenoga, je državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U našoj školi smo taj dan obilježili na nekoliko načina.

 

Jutros je na početku prvoga sata održana svečana akademja na pandemijski način, preko razglasa u svakoj učionici. Učenicima i zaposlenicima se obratio ravnatelj Ivo Karača, povjesničar po struci, s nekoliko prigodnih riječi kojima je poučio i/ili podsjetio na događaje prije 30 godina. Nakon toga uslijedio je literalni program koji je sa svojom izvannastavnom skupinom pripremio učitelj hrvatskog jezika Željko Jerečić.

 

Tijekom listopada i studenog učenici 8.a razreda sudjelovali su u interdisciplinarnom projektu povijesti (mentorica Nikolina Golub) i likovne kulture (mentorica Lana Martinović). Projekt se bazirao na knjizi mlade autorice Ani Galović "Mama, ne vidim nebo", o djeci koja su izgubila život tijekom i neposredno nakon bitke za Vukovar. Rezultat projekta je digitalna interaktivna slikovnica čija je glavna poruka mir kao glavna vrijednost, a koju su učenici svih razreda obrađivali na satovima razrednika

 

Knjiga 'Mama, ne vidim nebo' dostupna je za posudbu u našoj knjižnici.

 

U predvorju škole postavljena je instalacija koja je nastala kao rezultat projekta 7.a razreda i asistentice Nataše Margaret Mitrovski, a koja slikovito prikazuje najupečatljivije simbole vukovarske bitke. Instalacija je upotpunjena križem od recikliranih materijala u spomen 34 djece koja su izgubila život 1991. i početkom 1992. u Vukovaru. Osim svega spomenutog, školski panoi i improvizirani mini izložbeni prostori obilježeni su golubicama mira te likovnim radovima inspiriranih ratnim zbivanjima; dječjim radovima učenika naše škole od prvog do osmog razreda.

 

 

         

 

 

 

Oni koji se ne sjećaju prošlosti osuđeni su da je ponove (George Santayana) - zato se mi sjećamo. 

 
Znanstveni kutak Eko grupe 09.11.2021.  pedagog
 

Naša Eko grupa pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Irene Horvatinčić, odlučila je iznenaditi učenike i djelatnike škole te su s nama podijelili svoje znanje o životu jednog lista i postavili nam pitanje zašto uopće lišće mijenja boju u jesen. Tekstom i slikama su nam objasnili koji se to procesi događaju u životu lista kako bi on poprimio određenu boju. Njihov vrijedan znanstveni kutak s velikom dozom kreativnosti možete pogledati na slikama. 

 

 

      

 

 

 
NASTAVA OD PONEDJELJKA 8. STUDENOG 05.11.2021.  ivo.karaca
 

Od ponedjeljka prelazimo na redovno održavanje nastave i svi učenici se vraćaju u školske klupe. 

Nacionalni stožer donio je dosta novih odluka i propisao nove mjere koje se odnose i na školstvo.

Tako će učenici od 5. - 8. razreda nositi maske cijelo vrijeme dok su u školi, to znači i u razredima, bez obzira na osiguranu distancu.

Učenici od 1. - 4. razreda trebaju nositi maske samo kad se kreću po hodnicima i drugim zajedničkim prostorima.

Važna odluka je i uvođenje Covid potvrda za državne i javne službe što se odnosi i na zaposlene u sustavu obrazovanja. 

Svi koji se nisu cijepili ili preboljeli Covid bit će u obvezi testiranja dva puta tjedno.

Potvrda će biti obvezna i za sve koji će dolaziti u prostor škole.

Ova mjera vrijedi od 15. studenog.

 
 
 
 
 
 
19 dana do polugodišta [23.12.2021.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | studeni 2021 | »
PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 
ured@os-klinca-sela.skole.hr • Amruševa 32, Klinča Sela, 10452 Donja Zdenčina • tel/fax: +385 1 6586 959 || © dkuhar 2004