Započeli su radovi na izgradnji nove školske dvorane. Nakon osiguranja i ograđivanja gradilišta pojavili su se i prvi strojevi. Nadamo se da će izvođači završiti posao u dogovorenom roku te da počnemo s normalnim izvođenjem nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 
Trajanje nastavnog sata 07.09.2020.  pedagog
 

Dragi roditelji i učenici,

 

kao što ste upoznati, ova nastavna godina nam je malo drugačija nego do sada. Ulazimo u godinu bez školskoga zvona, ali će učenici zajedno s učiteljima u razredu označavati kraj sata i imati svoj odmor u učionici. Raspored zvonjenja možete pročitati niže u ovoj objavi. 

 

Stanice i polazak s autobusnih stanica ostaju kao i prošle godine. Mijenja se samo termin odvoza: prvi odvoz će biti nakon 12:00h, a drugi nakon 13:30h

 

 

Još jednom Vam skrećemo pozornost da se svi zajedno moramo truditi biti odgovorni i poštivati propisane mjere. Učenici u školu ulaze s učiteljima, u odvojenim grupama, a ne sami. Čekaju učitelje u dvorištu škole na mjestima označenim za njihov razred.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i svima želimo sretnu i uspješnu nastavnu godinu! :)

 

 

Trajanje nastavnih sati:

1. 8:00-8:40

2. 8:45-9:25

Veliki odmor: 15 minuta, užina 5. i 6. razred

3. 9:40-10:20

Veliki odmor: 15 minuta, užina 7. i 8. razred

4. 10:35-11:15

5. 11:20-12:00

6. 12:05-12:45

7. 12:50-13:30

 

1. odvoz nakon 5. sata nakon 12:00h

2. odvoz nakon 7. sata nakon 13:30h

 

RN: 1. veliki odmor užina 1. i 2. razred u razredu

RN: 2. veliki odmor užina 3. i 4. razred u razredu

 
Sigurnost naših učenika 05.09.2020.  davorka.gorek
 

Dragi roditelji, 

Sigurnost svakog učenika nam je važna, te stoga apeliramo na svijest svakog pojedinca koji će dovoziti dijete pred OŠ Klinča Sela. Zabranjuje se parkiranje na zebri, ispred škole, te na stanici školskog autobusa. Koristite se označenim parkiralištem, budimo odgovorni, pazimo na najmlađe! 

 
POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./21. 03.09.2020.  davorka.gorek
 

Dragi učenici, dragi roditelji! :)

 

Pred nama je nova nastavna godina 2020./21. koja će biti izazov svim sudionicima u procesu odgoja i obrazovanja. Epidemija COVID-19 nalaže nam da se prvenstveno brinemo za svoje zdravlje, zdravlje svakog učenika, svakog učitelja, svakog zaposlenika OŠ „Klinča Sela“.

 

PRVI DAN NASTAVE

 

 

Učenici PN 5.- 8. razreda - od 8.00 – 9.30

Učenici 2.- 4. razreda – od 10.00 – 11.30

Školski autobusi dovoze i odvoze učenike.

Učenici 1. razreda s jednim roditeljem – 11.00 - 12.00

 

Ovaj raspored dolaska vrijedi za prvi dan nastave, za ostale dane učenici će dobiti upute od svojih učitelja.

 

PODRUČNE ŠKOLE REPIŠĆE I KUPINEC

- prvi dan nastava od 8.00 - 9.30

 

PRIJEVOZ UČENIKA - vidjeti u rubrici u lijevom padajućem izborniku raspored po stanicama, isti kao i prošle šk. god. 2019./20)

 

Prema uputama stožera civilne zaštite, epidemiologa, ministarstva krećemo u školske klupe svi zajedno, kao i do sada, nastava će se odvijati u jutarnjem turnusu, a produženi boravak poslijepodne. U PŠ nastava će se odvijati kao i do sada, u jutarnjoj smjeni.

Dovoz učenika obavljati će prijevoznici pazeći maksimalno na razmak između učenika, te je poželjno da svatko sjedi uvijek na istom mjestu. Svaki učenik OBAVEZNO nosi masku tijekom prijevoza u školskim autobusima. Odvoz i dovoz biti će kao i do sada, prema utvrđenim školskim stajalištima. Apeliramo da što više djece koja nemaju pravo na korištenje prijevoza školskim autobusima dolaze pješice.

Prilikom ulaska u školu postoje dežurstva učitelja i razrednika koji će odvesti svoj razred do ormarića, u razred u kojem će boraviti bez mjenjanja učionica. Svakom razredu dodjeljen je jedan matični razred u kojem će se odvijati nastava, uz izmjenu učitelja i profesora. Pri ulasku u razred potrebno je pranje ruku, prije uzimanja hrane, pri korištenju toaleta. Razredna nastava boravi u učionici sa svojom učiteljicom, te im se tu i poslužuje hrana. Također, ukida se školsko zvono, te svaki razred ima svoj mali i veliki odmor koji provodi ili u razredu ili na zraku sa učiteljicom, bez miješanja sa drugim razrednim odjelom. Kad vremenski uvjeti dozvoljavaju, preporuka je provesti što više vremena na otvorenom, uključujući i sat tjelesne i zdravstvene kulture. Svaki razred koristi unaprijed dogovoreni sanitarni čvor pazeći da istovremeno nema dužeg boravka u navedom prostoru. Predmetna nastava koristi što više blok-sati, kako bi se smanjilo broj učitelja koji se izmjenjuju u tom radnom danu.

U svakoj učionici postignut je optimalan razmak klupa 0d 1.5-2 metra, na stolove se postavlja pregrada od plexiglasa ( RN), u višim razredima svaki učenik sjedi sam u klupi. Učenici PN prema dogovorenom rasporedu jedu u prostoru blagovaonice.

Čišćenje učionica i dezinfekcija prostora obavljati će se prema preporukama ujutro, te nakon smjene, te prije i poslije boravka.

Započela je i dugočekivana gradnja školske dvorane, prostor zone radova je ograđen, u skladu sa propisima izvođača radova. 

Prema preporukama epidemiologa, učenici niže kronološke dobi ne trebaju nositi maske u školi, samo u školskom autobusu (razredna nastava), dok se predmetnoj nastavi preporuča nošenje na hodnicima, te u školskom autobusu.

Dužnost roditelja je svakodnevno mjerenje temperature prije polaska u školu, te ukoliko prelazi 37.3 NE DOVESTI u školu, BUDIMO ODGOVORNI! Potrebno je upisati vrijednosti u poseban blok koji se pokazuje prikom dolaska u školu svakodnevno.

Većina udžbenika je stigla, te će ih učenici preuzeti u prvom tjednu nastave. Molimo da ih čuvaju i pažljivo koriste, jer ih vraćaju na kraju školske godine. Naglasak će biti prvenstveno na ponavljanje gradiva tijekom on-line nastave, davanje povratnih informacija učeniku, te formiranje tjednih i mjesečnih ishoda, poštujući pri tom individualnost svakog učenika.

Roditeljski sastanci mogu se održati on-line ili na otvorenom prostoru ispred škole, poštujući distancu, u dogovoru sa učiteljima.

Produženi boravak je formiran od učenika iz istog razrednog odjela, te imamo 3 grupe boravka. Svaki razredni odjel boravka ostaje u svom razredu. Roditelj može dovesti dijete samo do ulaza, bez potrebe ulaska u školu. Isto se ne odnosi na roditelje učenika prvih razreda kojima će to biti omogućeno tijekom prvog tjedna zbog socijalizacije.

Prilikom dolaska po dijete u boravak, roditelj će pred ulazom pričekati i poslati poruku učiteljici da pošalje dijete do izlaza.

Učenici sa posebnim potrebama kojima je potrebna pomoć pomoćnika u nastavi sjede zajedno u klupi sa pomoćnikom, uz preporučenu distancu. Nije nužno da nose zaštitne maske.

Sve navedene mjere imaju za cilj maksimalnu sigurnost svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa. Ukoliko svatko od nas pokaže maksimalnu odgovornost, poštujući propisane mjere i naputke, zajedno možemo sve prebroditi  i učiniti školu mjestom sigurnom za učenje.

Vjerujemo dragi roditelji da ćete velik dio svog vremena provesti u razgovoru sa svojom djecom o nužnosti higijene, razmaka, distance, a to isto ćemo provoditi i mi, svakodnevno. Jedino tako, udruženo i zajedno, krenimo u nove školske pobjede.

 

Sretno nam svima!

 

Ravnatelj, učitelji, stručne suradnice, spremačice, domari, kuhari :)

 

 
Pomoćnici u nastavi – poziv na razgovor 25.08.2020.  davorka.gorek
 

Provjera sposobnosti kandidata koji su se prijavili na natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „PRSTEN POTPORE“

 

ODRŽAT ĆE SE 2. RUJNA ( srijeda)  2020.  U 15:00

 

 u OŠ KLINČA SELA, Amruševa 32, 10 452 Klinča Sela

 

Pozvani su sljedeći kandidati koji su zadovoljili  uvjete natječaja:

Antonija Botički

Tanja Stipanec

Karmela Olujić

Marko Burić

Nataša Margaret-Mitrovski

Valentina Jemić

Mirjana Valičević

Laura Marinkov

Ana Perak

Zvonimir Marić

Tea Ercegovac

 

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Kandidati mogu pristupiti selekciji ukoliko njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2C (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, odnosno ako su boravili u inozemstvu ali imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, ako nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako nemaju niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja korona virusa, svi kandidati koji pristupe selekciji, dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku.

 
POČETAK GRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE 03.08.2020.  ivo.karaca
 

U ponedjeljak 3. kolovoza smo u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Jastrebarskom prijavili početak gradnje školske sportske dvorane.

Dvornu će graditi zajednica ponuditelja GRAND d.o.o iz Županje i CONCORDIA CONSULTING d.o.o. iz Zagreba.

Nakon preuzimanja projektne dokumentacije i uvođenja u posao, očekujemo da će vrlo skoro početi radovi, svakako prije početka nastave u novoj školskoj godini.

 
SAMOVREDNOVANJE ŠKOLE 04.06.2020.  pedagog
 

Poštovani i dragi roditelji, skrbnici, odgajatelji,

 

iako se nalazimo u vrlo uzbudljivoj nastavnoj godini, prepunoj iznenađenja i dalje razmišljamo kako možemo napredovati i biti bolji. Odlučili smo se provesti samovrednovanje škole, a za to nam je potrebna Vaša pomoć. Pripremili smo kratku anketu koja će nam pomoći prikupiti Vaša razmišljanja. Dakle, ova anketa se ne odnosi samo na online nastavu nego općenito na našu školu i sve oblike nastave u njoj. Molimo Vas za nekoliko minuta Vašeg vremena i iskrenost kako biste nam pomogli otkriti naše jake, ali i slabe strane. Svrha toga je da osmislimo plan za daljnji napredak i razvoj naše škole, a sve u svrhu dobrobiti učenika.

Anketa je anonimna i možete joj pristupiti na ovoj poveznici

 

Hvala unaprijed na suradnji i ispunjavanju ankete! Smile

 

 

Nakon što ste vrijedno ispunili anketu, niže u tekstu možete vidjeti prikaz rezultata. Anketu su također ispunjavali i učitelji/ce naše škole te je napravljena usporedba Vaših i njihovih odgovora.

 

 
 

Poštovani roditelji,

planirani program Škole u prirodi za naše učenike četvrtih razreda otkazan je zbog svima nama poznatih, objektivnih razloga.

Agencija Euro Asap Tours ponudila nam jedini mogući zamjenski termin u drugoj polovici rujna. Naši četvrtaši tada će biti u petom razredu te nam nije bilo moguće organizirati program sa njihovim sadašnjim učiteljicama.

Zbog novonastale situacije dogovoren je povrat uplaćenog iznosa i agencija je bila maksimalno korektna, jer je ta sredstva zakonski mogla zadržati još 180 dana, od dana proglašenja prestanka pandemije.

 

Za povrat uplaćenog iznosa javite se e mailom na adresu dalibor@euroasaptours.hr  i dostavite sljedeće podatke:

-iznos koji je uplaćen

-ime i prezime djeteta za koji je iznos uplaćen

 

Nakon provjere uplata u agenciji, bit će izvršen povrat sredstava na tekuće račune koje ste im dostavili.

 

Ravnatelj: Ivo Karača

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »
Video upute
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9 dana od početka drugog polugodišta [18.1.2021.]
 
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:40
2. 8:45 9:25
3. 9:40 10:20
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
6. 12:05 12:45
7. 12:50 13:30
 
 
Arhiva |
« | siječanj 2021 | »
PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
 
ured@os-klinca-sela.skole.hr • Amruševa 32, Klinča Sela, 10452 Donja Zdenčina • tel/fax: +385 1 6586 959 || © dkuhar 2004