FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 
Kutak školskog liječnika
 
 

[NOVOSTI] Arhiva za: 02 / 2024

 


Drugo kvalifikacijsko natjecanje GlagoMatika održano je u četvrtak 15. veljače 2024. u organizaciji Tomislava Beronića, autora igre, i DPD „Sv. Ivan Pavao II.“ Oštarije. Natjecalo se 476 učenika iz 62 škole diljem Republike Hrvatske pod mentorstvom 84 učiteljice.

 
 

 Naša škola ove školske godine po drugi puta     sudjeluje na natječaju Europskog školskog radia   (European school radio) koji ima sjedište u Grčkoj.   Riječ je o dugogodišnjem projektu Make it heard   (Neka se čuje). Tema ovogodišnjeg natječaja je The   power of friendship (Snaga prijateljstva).

 

 Radio poruku o utjecaju prijateljstava na formiranje   povijesnih procesa snimili su učenici 8. b razreda   koji pohađaju dodatnu nastavu povijesti pod   mentorstvom učiteljice Nikoline Golub. Trenutno   je u tijeku preslušavanje i ocjenjivanje prijavljenih sadržaja od strane stručnog žirija, a postoji i mogućnost glasovanja škola sudionica na slijedećem linku.

 

          

 
 

OBAVIJEST ŠKOLSKE MEDICINE: Za liječnički pregled u svrhu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole potrebno je dijete naručiti putem aplikacije kvacica.hr gdje su navedene sve upute o načinu naručivanja. Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, Zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma i sl.) te ispunjen Upitnik za roditelje (koji se može naći na aplikaciji kvacica.hr).

Aplikaciji se može pristupiti od 21.2.2024., a termini su od sredine ožujka te će se ažurirati svaki tjedan.

Pregledi će se odvijati u ambulanti školske medicine, DZ Jastrebarsko.

Kontakt: 01/6272-745

skolska.medicina.jastrebarsko@zzjz-zz.hr

 
 

Učenici prvih i drugih razreda su uz mnoštvo zanimljivih aktivnosti obilježili 100. dan škole. Šarolike aktivnosti su razveselile učenike i njihove učiteljice. Slaganje 100 riječi od 100 slova,  pisanje riječi u 100 sekundi, pisanje 100 riječi na izrađenu brojku 100 te pronalaženje riječi STO koja je sakrivena u drugim riječima su pretvorile nastavu Hrvatskog jezika u zabavnu igru prvašića. Asocijacije na 100. dan škole su bile zapisane i na otiscima ruku učenika. Drugi razredi su koristili 100 riječi u pisanju 100 rečenica te tako pokazali svoju kreativnu stranu. Kreativno je bilo i na nastavi Engleskog jezika prilikom izrade naočala u obliku brojke 100 koje su učenici prvog razreda obojili učeći boje na engleskom jeziku. Učenici drugog razreda su osmislili svoja čudovišta koja se sastoje od sto dijelova tijela. Tjelesna i zdravstvena kultura je nekima započela natjecanjem u pripravnosti za početak sata u 100 sekundi te izvođenju deset vježbi po 10 ponavljanja kako bi došli do 100 vježbi. Dodavanje lopte je postalo zabavnije uz pokušaj održavanja lopte bez pada 100 sekundi. Uz pjesmu „100. dan škole“ smo i zagrijali svoj glas ne samo tijelo. Matematika više nije bila teška niti dosadna za naše učenike. 

 
 

 

Poštovani roditelji/skrbnici budućih prvašića, 

 

ove godine se u prvi razred upisuju sva djeca koja do 1. travnja 2024. godine imaju navršenih šest godina života i djeca kojima je za školsku godinu 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole. Osim toga, na zahtjev Vas kao roditelja/skrbnika može se upisati dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina (prijevremeni upis). U ovoj godini došlo je do malih promjena u procesu upisa pa navodimo postupak.

 

1. Roditelji se preko sustva E-građani, putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/  od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. prijavljuju i podnose prijavu za upis djeteta u školu. U slučaju da se ne želite upisati u školu kojoj pripadate, moći ćete podnijeti zahtjev za upis u drugu školu. Također, možete odabrati upis u izborne predmete i produženi boravak. U ovom razdoblju podnose se i prijave za prijevremeni upis te zahtjevi za privremeno oslobađanje od upisa.

 

2. Ako nemate mogućnost online prijave, molimo Vas da nas u tom periodu kontaktirate na broj 01/6586-951 pa će prijavu odraditi Stručno povjerenstvo škole.

 

3. S učenicima i roditeljima će stručne suradnice škole obaviti razgovor i utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Poziv za dolazak u školu ćete dobiti u Dječjem vrtiću ili na adresu škole, a testiranje će biti u periodu od 11. travnja do 25. travnja. Ako Vam termin ne bude odgovarao javit ćete nam se oko zamjene istoga. Smile

 

4. Roditelji/skrbnici su obvezni naručiti dijete na liječnički pregled u Školskoj medicini putem stranice https://kvacica.hr/ . U aplikaciji Vam je vidljivo što je sve potrebno donijeti na pregled.

 

Potpunu obavijest možete pronaći na poveznici.

 

 

 

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju!

 

Vaše logopedinja i pedagoginja

 

Kontakti:

Osnovna škola "Klinča Sela" Klinča Sela, Amruševa 32, Klinča Sela

e-mail: logoped- davorka.gorek@skole.hr, pedagog- antonija.karamatic4@gmail.com 

Telefon: 6560 151 (logoped), 6586 951 (pedagog)

 

 

 
Dan sigurnijeg interneta 14.02.2024.  lvinovrski
 


Dragi učitelji, učenici i roditelji,

Dan sigurnijeg interneta je važan datum koji nas podsjeća na odgovornu uporabu digitalnih tehnologija. Ove godine, 6. veljače 2024., u Osnovnoj školi Klinča Sela, obilježavamo ga pod sloganom “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet”.

 

 
Natjecanje stolni tenis 13.02.2024.  pedagog
 

Ove godine iznimne rezultate u stolnom tenisu pokazali su učenici osmog razreda Luka Vezmarović, Ivan Radman, učenik šestog razreda Karlo Repulec i petog razreda Jakov Šimanović. Učenici su nakon osvojenog prvog mjesta na Mađuopćinskom natjecanju ostvarili plasman na Županijsko natjecanje. U četvrtak 1.2.2024. sudjelovali su na Županijskom natjecanju i tamo osvojili odlično drugo mjesto. Vrijedno su trenirali u školi, ali i u Udruzi Eduka koja im je omogućila da svoj talent izbruse brojnim odigranim igrama stolnog tenisa u zadnjih par godina. Hvala im na tome! A učenicima čestitamo na osvojenoj medalji! 

 

 
 

Poštovani sudionici natjecanja iz geografije,

danas 8.2.2024. u našoj školi održao se sastanak Županijskog povjerenstva iz geografije. Članovi povjerenstva su pregledali sve pristigle ispite s provedenog školskog natjecanja te su kreirali ljestvice pozvanih učenika na Županijsko natjecanje iz geografije koje će se održati 22.3.2024. u OŠ Klinča Sela. Na niže navedenim poveznicama možete vidjeti tablice pozvanih učenika prema kategorijama za osnovne i srednje škole. Čestitamo svima na sudjelovanju te Vam želimo puno uspjeha u daljnjem nastavku natjecanja!

 

SREDNJE ŠKOLE:

OSNOVNE ŠKOLE:

 
Vježbaonica sreće 01.02.2024.  marija.brajkovic
 

Učenici u produženom boravku su imali priliku gledati interaktivnu predstavu “U društvu sa srećom”. Predstava je nastala kao autorski projekt Tihane Lipovec Fraculj i Tamare Vučković s ciljem osnaživanja socioemocionalnih vještina djece (samoregulacija, samopouzdanje, empatija, samosvijest, asertivnost) te osvješćivanjem načina na koji se možemo nositi s emocijama poput ljutnje ili straha.

Na zanimljiv način, učenici su upoznali likove iz priča Vježbaonice sreće te pomogli svakom riješiti njegov problem. Tako su Mirku Bjesomirku pokazali kako se može smiriti, gospodinu Izboru i gospođici Posljedici kako jedan bez drugoga ne mogu, a i suočili su se i s čudovištima iz nove knjige Tamare Vučković „Brigaš i Trebaš“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
31 dana do kraja nastavne godine [21.6.2024.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | veljača 2024 | »
PoUtSrČePeSuNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004