FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
Mjesec borbe protiv ovisnosti 14.12.2021.  pedagog
 

Svake godine, od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj toga je u društvu potaknuti razgovor o ovom sve većem problemu, ali i osvijestiti kod naših učenika da nitko ne odluči postati ovisnik preko noći nego nas niz različitih odluka dovede u takvo stanje. Učenici šestih i sedmih razreda imali su priliku sudjelovati u predavanjima psihologice koja je dugi niz godina radila s pacijentima koji su se pokušavali riješiti ovog problema. Predavanja su organizirana u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko. Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u interaktivnim predavanjima pri čemu su se i sami okušali u ulogama kako odoljeti vršnjačkom pritisku, kako reći ne kada te netko nagovara da probaš alkohol, cigarete ili drogu. Zaključili su da je sve navedeno vrlo štetno te nas odvaja od prijatelja i obitelji, čini nas nesretnima i gubimo na kvaliteti života. Također su istaknuli kako primjećuju da se sve više javlja problem ovisnosti o igricama, internetu, društvenim mrežama.

 

 
 

 Poštovani i dragi roditelji, učenici, djelatnici, 

 

roditelji učenika sadašnjeg 2.b i 4.a pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem pomoći Domu za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova.  Sestre se brinu o velikom broju djece, a u ovo predbožićno vrijeme sva djeca naravno imaju popis želja za Božić, ali i stvarne potrebe koje bismo pokušali ispuniti koliko je u našim mogućnostima. Naime, osim želja za poklonima, troje djece iz Doma postaju punoljetni i kreću u samostalan život. I sami znamo koliko je toga potrebno u jednom kućanstvu te koliko to iziskuje novca. S obzirom da zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati Božićni  sajam, odlučili smo u svaki razred staviti jednu razrednu kasicu u koju učenici u dogovoru s roditeljima mogu staviti dobrovoljni prilog koji će biti namijenjen za kupovinu potrepština djeci koja napuštaju Dom.

 
Znanstveni kutak Eko grupe 09.11.2021.  pedagog
 

Naša Eko grupa pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Irene Horvatinčić, odlučila je iznenaditi učenike i djelatnike škole te su s nama podijelili svoje znanje o životu jednog lista i postavili nam pitanje zašto uopće lišće mijenja boju u jesen. Tekstom i slikama su nam objasnili koji se to procesi događaju u životu lista kako bi on poprimio određenu boju. Njihov vrijedan znanstveni kutak s velikom dozom kreativnosti možete pogledati na slikama. 

 

 

      

 

 

 
NASTAVA OD PONEDJELJKA 8. STUDENOG 05.11.2021.  ivo.karaca
 

Od ponedjeljka prelazimo na redovno održavanje nastave i svi učenici se vraćaju u školske klupe. 

Nacionalni stožer donio je dosta novih odluka i propisao nove mjere koje se odnose i na školstvo.

Tako će učenici od 5. - 8. razreda nositi maske cijelo vrijeme dok su u školi, to znači i u razredima, bez obzira na osiguranu distancu.

Učenici od 1. - 4. razreda trebaju nositi maske samo kad se kreću po hodnicima i drugim zajedničkim prostorima.

Važna odluka je i uvođenje Covid potvrda za državne i javne službe što se odnosi i na zaposlene u sustavu obrazovanja. 

Svi koji se nisu cijepili ili preboljeli Covid bit će u obvezi testiranja dva puta tjedno.

Potvrda će biti obvezna i za sve koji će dolaziti u prostor škole.

Ova mjera vrijedi od 15. studenog.

 
ODRŽANA RADIONICA "PRAPOVIJESNI KROJAČI" 24.10.2021.  nikolina.pucar
 

Budući da naši petaši na nastavi povijesti trenutno uče o načinu života ljudi u prapovijesti, zainteresirani pojedinci sudjelovali su na radionici "Prapovijesni krojači".  Učenici su, uz razgovor o tome na koji način se pračovjek odijevao te kako je dolazio do materijala potrebnog za izradu odjeće i ostalih tekstilnih proizvoda, imali priliku i sami izraditi uporabni predmet po želji. Kako bismo povezali prošlost sa suvremenim svijetom, većina učenika vrlo se radosno odazvala prijedlogu da od krzna izradi torbicu za svoj mobitel ili tablet. Učenici su vježbali motoriku bušeći rupe u krznu zašiljenim drvenim štapićima te spajajući komade uzicom biljnog podrijetla. Nedostatak spretnosti u spomenutim radnjama ponovno je usmjerio misli prema potrebom za vraćanjam nekadašnjeg domaćinstva u naše škole, ili pak, alternativno, većem posvećivanju domaćinstvu u samom domu učenika. Radionicu je osmislila i vodila učiteljica povijesti Nikolina Golub.

*za potrebe radionice nije stradala nijedna prapovijesna niti suvremena životinja Laughing

 
Tjedan školskog doručka 20.10.2021.  pedagog
 

Od 11.10. do 15.10.2021. obilježili smo Tjedan školskog doručka koji organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je Povrtni doručak. Istraživanjima,  znanstvenici dolaze do zaključka da djeca u svojoj prehrani jedu premalo ili gotovo nimalo povrća. S obzirom da je upravo povrće važan izvor hranjivih i zaštitnih tvari koje su našem organizmu potrebne kako bi rasli i razvijali se, a i kako bi očuvali svoje zdravlje te se u njemu nalaze važni vitamini i minerali, ne čudi odabir upravo ove teme. Osim toga, doručak je jedan od najvažnijih obroka, našim učenicima daje snagu za razmišljanje i učenje tijekom jutra u školi pa smo smatrali da je jako važno uključiti se u ovu aktivnost. Iskustva i provedbu zanimljivih aktivnosti u ovom tjednu, možete vidjeti na poveznici ispod teksta.

 

Tjedan školskog doručka u OŠ Klinča Sela

 
Dan kravate 18.10.2021.  pedagog
 

2008. godine Hrvatski sabor proglasio je 18.10. Danom kravate.
S obzirom da kravata potječe upravo iz Hrvatske i u našoj školi vrlo rado obilježavamo ovaj dan. Učitelji i neki učenici su u školu došli ponosno noseći svoje kravate. Učenici razredne nastave izrađivali su kravate od papira za svoje prijatelje, očeve, djedove. Čitali su i istraživali o podrijetlu kravate, a neki su se okušali i u vezanju kravate, što i mnogim odraslima često predstavlja problem. Na slikama pogledajte kako su se snašli. Smile

 

 

 

  

   

 

 
MEĐUNARODNI TJEDAN SVJESNOSTI O DISLEKSIJI 11.10.2021.  davorka.gorek
 

MEĐUNARODNI TJEDAN SVJESNOSTI O DISLEKSIJI obilježili smo od 05.10.-11.10.2021. sa učenicima 4.a i 4.b razreda. Logopedinja Davorka Gorek provela je radionicu sa učenicima. Pisali smo pravilne grafeme, prepoznali pogrešno napisane grafeme, uočili zrcalna slova, pokušali pronaći sve greške od zamjena grafema, ispuštanja, dodavanja, pogrešnog čitanja u priči „Pokvareni kolačići“. Svaki učenik je dovršio započetu priču, pazeći pri tom na pravilno pisanje i poštivanje pravopisa.

 

     

 

”Čitanje je magični ključ koji otključava vrata čudesnih priča i poruka.” 

 

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15... »
 
 
 
 
 
29 dana do jesenskog odmora [31.10.2022.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | listopad 2022 | »
PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004