FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 
Kutak školskog liječnika
 
 

Međuopćinsko natjecanje u futsalu za učenike petih i šestih razreda održano je 15.3.2023. u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom.  Ekipa naše škole s mentorom Vladimirom Vujčecom osvojila je izvrsno drugo mjesto, a bolja je bila samo ekipa domaćina. Školu su predstavljali: M. Filipović, L. Vujčec, N. Blažinčić, N. Mravak, L. i  L. Bencetić, J. Matković, K. Vid, V. I. Stojković i M. Fabekovec. Naši učenici nastavljaju natjecanje na Županijskoj razini kao domaćini 4.4.2023. godine.

 

                      

 
 

14. ožujka 2023. održano je Županijsko natjecanje u futsalu za učenike 7. i 8. razreda u OŠ Milke Trnine u Križu. Ekipa naše škole s mentorom, učiteljem TZK-a, Vladimirom Vujčecom, osvojila je sjajno 2. mjesto u vrlo uzbudljivom i zanimljivom nadmetanju s ostalim školskim ekipama iz Zagrebačke županije.  Našu školu predstavljali su I. Matulin, G.Bosak, D. Matić, L. Lončar, L. Juraj, F.Miković, G. Šiljevinac, M. Zorić, G.Matulin i I. Kelava.

 

       

 

 
 

U subotu 4. ožujka 2023. učenici petih razreda pod mentorstvom učiteljice prirode, Marine Malnar, sudjelovali su u Gradskom natjecanju mladeži Hrvatskog Crvenog križa kao najmlađa ekipa s iskusnom konkurencijom. Natjecanje se održalo u SŠ Jatrebarsko s početkom u 10:00 sati. Učenici su se kroz godinu pripremali, učili, vježbali prvu pomoć unesrećenima te su se u natjecanju iznimno trudili i dali sve od sebe u pismenom i praktičnom dijelu. Kao najmlađu ekipu posebno ih pohvaljujemo za hrabrost i motivaciju za sudjelovanjem u natjecanju! 

 

       

 

 
Natjecanje u financijskoj pismenosti 14.03.2023.  lvinovrski
 Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja je 7. ožujka 2023. organizirao Natjecanje u financijskoj pismenosti - online kviz "Novac i i ja" namijenjeno učenicima od 5. - 8. razreda osnovnih škola u svrhu povećanja financijske pismenosti mladih. Osim boljeg razumijevanja osobnih financija, natjecanje promiče i timski rad u ostvarenju zajedničkih ciljeva i skreće pozornost javnosti na važnost financijske pismenosti.

Natjecalo se 869 ekipa, odnosno 2607 učenika iz 295 škola diljem Hrvatske. Sudjelovale su i tročlane ekipe 5. b i 8. c razreda naše škole s mentoricama Lidijom Vinovrški i Tanjom Kralj Slovenec.

Finalni bodovi bili su vidljivi na kraju natjecanja, a javno se objavljuju samo prve tri plasirane ekipe.

 

 
Izvanučionička nastava 14.03.2023.  lvinovrski
 


Druga
izvanučionička nastava ove školske godine održana je prema planu, 1. ožujka.

Učenici petog razreda posjetili su Zoološki vrt, upoznali vrste i staništa životinja kroz obilazak Zoološkog vrta i sudjelovanje u radionici o svijetu prirode i zaštiti ugroženih životinjskih vrsta. Nakon obilaska Zoološkog vrta gledali su predstavu Duga prema motivima istoimene pripovijetke Dinka Šimunovića.

Učenici šestog i sedmog razreda posjetili su Tehnički muzej. U Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle slušali su predavanje o životu i izumima Nikole
Tesle te aktivno sudjelovali u pokusima. Također, obišli su Prometni odjel u kojem su učili o povijesnom razvoju prometnih sredstava na kopnu, vodi i u zraku. Obilaskom Rudnika učili su o razvoju rudarske djelatnosti, o izgledu pravog rudnika te o načinu rada u njemu. Nakon Tehničkog muzeja učenici su uživali u filmskoj predstavi.

Osmaši su ovaj put išli na večernju predstavu u Kerempuh, 9. ožujka, gledali su predstavu Škrtac, moderniju varijantu poznate Moliereove komedije.
Večernja predstava im je svakako bila jedno novo iskustvo, s posebnim doživljajem predstave, glumačke postave, a i samog kazališta.

Izvanučionička nastava by Lidija Vinovrški

 
 

Poštovani roditelji, skrbnici,

 

ovim putem Vas obaviještavamo da će se u prvi razred osnovne škole upisivati djeca koja do 1. travnja 2023. godine imaju navršenih šest godina života.

Međutim, iznimno, na zahtjev roditelja/staratelja i prijedlog Stručnog povjerenstva Škole, u prvi razred se može upisati i dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest godina života (prijevremeni upis).

 

U tom slučaju roditelj/staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj županiji, Ispostava Jastrebarsko, Antuna Mihanovića 14, najkasnije do 31.3.2023. godine. Zahtjevu se prilaže: rodni list i uvjerenje o prebivalištu ili boravištu za dijete, te mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Također, potrebno je ispuniti obrazac koji možete preuzeti s niže navedene poveznice te obaviti psihološko testiranje kako bi se vidjelo je li dijete emocionalno zrelo za školu.

Dodatno, sve o upisima što vrijedi za Zagrebačku županiju možete pročitati i na sljedećoj poveznici te  proučiti obavijest Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje o potrebnoj dokumentaciji za sistematski pregled pri školskoj medicini. 

 

Za liječnički pregled u svrhu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole koieg provodi Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županiie, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29, Jastrebarsko potrebno je dijete naručiti putem aplikacije Kvačica.hr (https://kvacica.hr/) gdje su navedene sve upute o načinu naručivanja. Naručiti se možete od 31. ožujka 2023. na dalje. Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, Zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma i sl.) te ispunjen Upitnik za roditelje (koji se može naći na aplikaciji kvacica.hr).

 

Naše buduće prvašiće u školi ćemo upoznavati od 17.4. do 28.4. te ćete u tu svrhu od nas dobiti pozivnicu za dolazak u školu koja će Vas čekati na kućnoj adresi ili u vrtiću. 

 

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem e-maila ili niže navedenih brojeva telefona!

 

Stručne suradnice logopedinja i pedagoginja

 

Kontakti:

Osnovna škola "Klinča Sela" Klinča Sela, Amruševa 32, Klinča Sela

e-mail: davorka.gorek@skole.hr, antonija.karamatic4@gmail.com 

Telefon: 6560 151 (logoped), 6586 951 (pedagog)

 

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj županiji, Ispostava Jastrebarsko, Antuna Mihanovića 14

Telefon: 6281-115, e-mail: anita.seserinac.bauer@zagrebacka-zupanija.hr

 

Školska medicina, Dom zdravlja Jastrebarsko:

Kontakt: 01/6272-745, e-mail: skolska.medicina.jastrebarsko@zzjz-zz.hr

 

 

Preuzimanje obrasca za prijevremeni upis

 

 
 

Poštovani sudionici Županijskog natjecanja iz geografije,

 

nakon danas provedenog Županijskog natjecanja i žalbenog postupka, objavljujemo i na ovaj način ljestvice konačnog poretka po kategorijama. Natjecatelji koje Županijsko povjerenstvo predlaže za Državno natjecanje označeni su sivom bojom u tablici. Državno povjerenstvo na temelju prispjelih ljestvica konačnog poretka i prijedloga predloženika sa Županijskog natjecanja sastavlja ljestvicu predloženih iz svih županija po pojedinim kategorijama i objavljuje je na www.azoo.hr 13. ožujka 2023. Nakon analize dostavljenih originalnih ispita i ostale natjecateljske dokumentacije predloženika, Državno povjerenstvo utvrđuje i objavljuje ljestvicu poretka i popis pozvanih učenika (po kategorijama natjecanja) te do 27. ožujka 2023. objavljuje popis pozvanih učenika i mentora na Državno natjecanje.

 

Svim natjecateljima i mentorima čestitamo na uspjehu te im želimo sretan i uspješan nastavak natjecanja!  

 

OSNOVNE ŠKOLE: 

 

SREDNJE ŠKOLE:

 
EUROPSKI DAN LOGOPEDIJE 06.03.2023.  davorka.gorek
 

6. ožujka je prigodno obilježen kao Europski dan logopedije u našoj školi. Logopedinja Davorka Gorek i studentica diplomskog studija Logopedije na ERF-u 4. godine Valentina Kišan održale su radionice sa učenicima 2. a i 2. b razreda. Kroz kviz učenici su provjerili što znaju o logopedima, te naučili o obilježjima disleksije. Rješavali su i prigodne listiće. Veseli nas što su prepoznali važnost logopedije kao struke, te logopeda kao stručnog suradnika u školi koji pomaže učenicima. 

 

          

 
« ...8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24... »
 
 
 
 
 
 
 
 
0 dana od kraja nastavne godine [21.6.2024.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | lipanj 2024 | »
PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004