FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 
Kutak školskog liječnika
 
 

12. svibnja 2023. našu školu posjetili su volonteri Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko te smo zajedno s njima dodatno obilježili Tjedan Crvenog križa. U prvim razredima održali su radionicu Male Čiste ruke na kojoj smo naučili zašto nam je važno da su naše ruke čiste te na koji način ih trebamo prati da bismo bili zdravi. Nakon toga su učenici koji su uključeni u izvannastavnu aktivnost Prve pomoći pod vodstvom učiteljice prirode Marine Malnar u dvorani, uz pomoć volontera, kratko predstavili pružanje prve pomoći. Saznali smo kako osobe staviti u bočni položaj, što radimo kada nam curi krv iz nosa, što napraviti kada se mi ili netko oko nas guši s nekim komadićem hrane primjerice te kako možemo pomoći osobi koja se porezala i ima otvorenu ranu. Ono najvažnije što smo naučili je i da osobe koje su unesrećene na neki način trebamo smiriti, s njima porazgovarati ako su pri svijesti kako bi im bilo lakše. Učenici su vrlo aktivno sudjelovali i puno toga naučili. Ovim putem se zahvaljujemo volonterima na pomoći i našim učenicima koji su izvrsno odradili ove godine izvannastavnu aktivnost prve pomoći te nam pokazali koliko toga se može naučiti u samo jednoj godini, a vrijedno je za spašavanje nečijeg života. Aktivnosti možete pogledati u videu na poveznici. 

 
 

REZULTATI MEĐUNARODNOG MATEMATIČKOG NATJECANJA "KLOKAN BEZ GRANICA" 

održanog 16. ožujka 2023.

Nagrađeni natjecatelji u 10% najboljih

R. br. / Kat.

Prezime i Ime (inicijali)

Kategorija

1

V.L.

PČELICE

2

K.M.

PČELICE

3

L.D.

PČELICE

4

J.M.

PČELICE

1

J.L.

LEPTIRIĆI

1

K.B.

ECOLIER

2

J.N.

ECOLIER

1

Đ.G.

BENJAMIN

2

G.D.

BENJAMIN

 

Ostali nenagrađeni učenici rezultate mogu vidjeti kod svojih predmetnih  ili razrednih učitelja.

Čestitamo i vidimo se i iduće godine! 
Sunčani sat 08.05.2023.  dkuhar
 

Sunčani sat u školskom dvorištu Sunčani sat u školskom dvorištu Sunčani sat u školskom dvorištu Sunčani sat u školskom dvorištu Sunčani sat u školskom dvorištu

 

Učenici 8. c razreda: Tea Lencur, Ema Marija Soltan, Lara Drkulec, Fran Grubiša i Eugen Sakač prošle su školske godine započeli projekt izrade sunčanog sata pod mentorstvom Milke Major, profesorice geografije.

Ideju su dobili istražujući internetske stranice Zvjezdarnice u Zagrebu.
Izrada sunčanog sata zahtijevala je proučavanje i istraživanje internetskih stranica, računanje i
mjerenje visine Sunca, određivanje geografskog sjevera, izradu modela i postavljanje postolja za sat.
Konačno su ove školske godine početkom ožujka završili i postavili sunčani sat.
Od velike pomoći su im bile internetske stranice Zvjezdarnice Zagreb, stranice astronomskog portala Zvjezdarnica (danas je to portal Zvjezdarnice Apollo iz Virovitice) na kojoj su pronalazili potrebne i korisne linkove za istraživanje.

U projekt su uključili i profesorice likovne kulture u našoj školi, Evu Magdalenu Međeri i Lanu
Martinović, profesoricu matematike Tanju Kralj Slovenec i naša vrijedna dva domara, Vladu Kufrina i
Darija Lukšića koji su uvijek bili spremni pomoći oko tehničkih stvari.

 
 

 


 XXIV. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije u organizaciji  Službe prometne policije Policijske uprave Zagrebačke u suradnji s HAK-om i OŠ Gustava Krkleca održano je 5. svibnja 2023. godine u OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu.

Školska prometna jedinica OŠ Klinča Sela pod vodstvom učiteljice Tehničke kulture Marijane Dugač Sekelj nastupila je u sastavu: Nina Bašić 8.c, Lucija Brozović 7.b, Dominik Dropuljić 7.a i Matija Šalek 7.c.

 

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije:

1. Najbolja školska prometna jedinica – boduju se aktivnosti školske prometne jedinice tijekom cijele školske godine 2022./2023.

Naša školska prometna jedinica je osvojila 2. mjesto.

 

Nagrade: 2 bicikla za školu i 4 biciklističke kacige, pokal i priznanja.

 

2. XXIV. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije –ekipe se natječu u poznavanju prometnih pravila, prometnih znakova te uređaja i opreme bicikla testiranjem znanja na računalu i vožnji bicikla na biciklističkom poligonu uz poštivanje prometnih propisa.

Naša školska prometna jedinica je osvojila 3. mjesto.

 

Nagrade: pokal, medalje, priznanja, ciklo kompjuteri i torbice za bicikle.

 

Na natjecanju je nastupilo 15 ekipa iz 13 osnovnih škola.

 

Zahvaljujući ovogodišnjem uspjehu ulaska među 3 najbolje ekipe slijedeće godine naša škola može nastupiti s dvije ekipe.

 

Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 

 
Naši učenici na Soroban olimpijadi 06.05.2023.  espustaj
 

Olimpijada  U ponedjeljak 1. svibnja 2023. učenici naše škole koji polaze tečajeve Soroban akademije pod vodstvom trenerice Edite Šorman Pustaj postigli su zapaženi uspjeh na Soroban olimpijadi koja se održala u OŠ Marina Držića u Zagrebu.

3. mjesto Maro Jeić (kategorija 4A)

2. mjesto Martin Kelečić (kategorija 4B)

1. mjesto Neva Jeić (kategorija 4B)

Ukupna olimpijska pobjednica naša je Neva Jeić. Bravo!!

 

Čestitamo svim našim soroban učenicima, a posebno najboljima koji su osvojili pehare za izvrsnost u računanju. Na poveznici pogledajte kako su se proveli.

 

Olimpijada Olimpijada Olimpijada Olimpijada

 
Posjet DVD-u Klinča Sela 05.05.2023.  marija.brajkovic
 

4. svibnja, na spomendan svetog Florijana- zaštitnika vatrogasaca, učenici uključeni u produženi boravak posjetili su DVD Klinča Sela. Naši vatrogasci su pokazali vozila, uniforme i prostorije doma. Učenici su uživali u penjanju u navalno vozilo i stavljanju kacige. Vidjeli su kako je zapravo teško vatrogascima pod teškom opremom. Cijelo naselje se orilo kada smo upalili sirene.

Pogledajte kako nam je bilo!

 

 

 
Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice 28.04.2023.  ivo.karaca
 

REPUBLIKA HRVATSKA

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA „KLINČA SELA“

KLINČA SELA, AMRUŠEVA 32

Klinča Sela, 28.04.2023. godine

 

NATJEČAJ ZA IMENOVANJE RAVNATELJA/ICE OSNOVNE ŠKOLE „KLINČA SELA“

 

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole „Klinča Sela“, Klinča Sela, objavljen je u Narodnim novinama broj  46 /23,  na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Škole dana 28. travnja 2023. godine.  Rok za podnošenje prijava je osam (8) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, na oglasnoj ploči i  mrežnoj stranici Osnovne škole „Klinča Sela“, a teče od 28. travnja do 8. svibnja 2023. godine.

 

U privitku se nalaze:

 
Obrtnički sajam za osmaše 27.04.2023.  pedagog
 

Učenici osmih razreda, koje zanimaju obrtnička zanimanja, 26. travnja posjetili su Obrtnički sajam u organizaciji Obrtničke komore Zagreb uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije na Zagrebačkom Velesajmu. Imali su priliku na jednom mjestu vidjeti 22 srednje strukovne škole koje su predstavile svoje programe, a učenice Katarina L. i Alma K. dale su intervju za Hrvatski radio. Sigurni smo da će ovaj događaj nekim učenicima pomoći u odabiru budućeg zanimanja. 

 

 
« ...5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21... »
 
 
 
 
 
 
 
 
2 dana od kraja nastavne godine [21.6.2024.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | lipanj 2024 | »
PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004