FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 

U ponedjeljak 16.05. 2022. održan je Program prometne kulture za učenike drugih i trećih razreda naše škole kojeg provodi Udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska.


Više na linku:
 
Izložba radova Karla Jurmanovića 20.05.2022.  lvinovrski
 


U sklopu svečanog otvaranja školske sportske dvorane i Dana škole održana je i izložba radova učenika 8.b razreda Karla Jurmanovića. Karlov interes za tehniku uočila je učiteljica Tehničke kulture Marijana Dugač Sekelj još davno kada se Karlo u 5. razredu prijavio na DOIT radionicu. Tamo je radio na aparatu za savijanje plastike i aparatu za rezanje stiropora što mu se toliko svidjelo da je poželio imati tako nešto pa ihe izradio. Uz ta dva izložbena eksponata izloženi su još: Brisko, Detektor potresa, Zvučni i svjetlosni alarm odnosno detektori pokreta, Igra preciznosti (strujni krug), Hladilica za vruće napitke i Mjerač vlažnosti. Na izložbi je Karlo demonstrirao kako njegovi izumi rade, a zainteresirani su ih mogli sami isprobati.

Zbog velikog interesa izložba će se ponovo održati 9. lipnja 2022. godine u 11:00 sati u holu škole.

Galeriju slika  možete pogledati u nastavku.

 

 
 19. svibnja u OŠ Šćitarjevo održan je festival Univerzalne sportske škole. Čak 25 škola Zagrebačke županije sudjelovalo je na festivalu koji nije natjecateljskog karaktera već su učenici demonstrirali one aktivnosti koje često izvode u sklopu programa USŠ. Iz naše škole sudjelovali su učenici trećih razreda koji pohađaju program USŠ već drugu godinu zaredom.


Čestitamo učenicima trećih razreda i mentoru Vladimiru Vujčecu na sudjelovanju!

 

 
 

 

U petak, 13. svibnja proslavili smo Dan naše škole na najbolji mogući način - svečanim otvorenjem nove školske športske dvorane.

Učenici su vrijeme prije svečanosti proveli u sportskim te volontersko-humanitarnim aktivnostima.

Sama svečanost otvorenja započela je u 18 sati, a na njoj su nastupili slijedeći izvođači; HSPD dr. Antun Radić iz Okića, Kuburaška udruga Okić, Klinčaselske mažoretkinje, školski zbor pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marcele Šapina-Sarkotić te Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela sa dječjom i odraslom folklornom skupinom.

U svečanom rezanju vrpce čime je dvorana službeno otvorena sudjelovali su ravnatelj naše škole Ivo Karača, načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, izaslanik predsjednika vlade Republike Hrvatske Tomislav Paljak te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Čičak.

Konferansu svečanosti je uz učiteljicu povijesti Nikolinu Golub sjajno vodila učenica osmog razreda Gabriela Dropuljić, a cijeli događaj je predano fotografirala Veronika Vukušić, također učenica osmog razreda naše škole.

Na linku možete pogledati galeriju slika: OTVORENJE DVORANE - GALERIJA SLIKA

 
Dani medijske pismenosti 2022. 11.05.2022.  pedagog
 

Mediji su sve prisutniji i sve veći dio života djece te je važno s njima često razgovarati o prednostima korištenja različitih medija, ali i o mogućim opasnostima te načinima zaštite tijekom korištenja raznih medija. Iz tog razloga u Hrvatskoj se u tjednu od 2. do 8. svibnja obilježavaju Dani medijske pismenosti. Učenici drugih razreda naše škole razgovarali su o emocijama i medijima, trudili su se prepoznati određene emocije te ih nacrtati. Učenici četvrtih razreda uspoređivali su prijateljstvo uživo s onim na društvenim mrežama te razgovarali kako se mogu zaštiti na internetu. Aktivnosti su provedene pod vodstvom učiteljice informatike Daniele Kuharić. Naši učenici vrlo rado razgovaraju o ovim temama i uvijek su im aktualne. Što su sve napravili tijekom ovog tjedna, možete vidjeti u videu. 

 

VIDEO DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

 
Majčin dan 08.05.2022.  pedagog
 

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Povodom ovogodišnjeg Mačinog dana učenici 2. i 3. razreda PŠ Repišće sa svojom učiteljicom Nevenkom Gudek pripremili su recitacije i zajedno otpjevali svim majkama prigodnu pjesmu povodom njihovog dana. Poslušajte i pogledajte na poveznici ispod teksta. Svim majkama želimo sretan Majčin dan! 

 

VIDEO MAJČIN DAN

 
 

        XXIII. natjecanje školskih prometnih jedinica Grada Zagreba i Zagrebačke županije  održano je 6. svibnja 2022. godine u OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu u organizaciji PU zagrebačke i u suradnji s HAK-om.

Školska prometna jedinica pod vodstvom učiteljice Tehničke kulture Marijane Dugač Sekelj nastupila je u sastavu: Nina Bašić, Mihael Falica, Mihaela Suša,  Lucija Brozović i kao pričuva Marijana Barić.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije:

  1. kategorija „Najbolja školska prometna jedinica“ 

    Naša školska prometna jedinica je osvojila drugo mjesto i time za školu dobila: priznanje, pokal, dva bicikla i četiri biciklističke kacige
  2. kategorija „Natjecanje školskih prometnih jedinica“ koje se odvija u dva dijela:
  • teoretskom – provjera poznavanja prometnih pravila i prometnih znakova te uređaja i opreme bicikla testovima na računalu i
  • praktičnom – vožnja biciklom na prometnom poligonu.

                  Naša školska prometna jedinica je zauzela 5. mjesto u konkurenciji 18 ekipa.

 Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 
Županijsko natjecanje SUP 02.05.2022.  lvinovrski
 

SIGURNO U PROMETU

30. travnja 2022. godine u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici održano je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ .

U konkurenciji 7 osnovnih škola naša školska ekipa pod vodstvom učiteljice Tehničke kulture Marijane Dugač Sekelj, osvojila je treće mjesto.

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11... »
 
 
 
 
 
29 dana do jesenskog odmora [31.10.2022.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | listopad 2022 | »
PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004