POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./21. 03.09.2020.  davorka.gorek
 

Dragi učenici, dragi roditelji! :)

 

Pred nama je nova nastavna godina 2020./21. koja će biti izazov svim sudionicima u procesu odgoja i obrazovanja. Epidemija COVID-19 nalaže nam da se prvenstveno brinemo za svoje zdravlje, zdravlje svakog učenika, svakog učitelja, svakog zaposlenika OŠ „Klinča Sela“.

 

PRVI DAN NASTAVE

 

 

Učenici PN 5.- 8. razreda - od 8.00 – 9.30

Učenici 2.- 4. razreda – od 10.00 – 11.30

Školski autobusi dovoze i odvoze učenike.

Učenici 1. razreda s jednim roditeljem – 11.00 - 12.00

 

Ovaj raspored dolaska vrijedi za prvi dan nastave, za ostale dane učenici će dobiti upute od svojih učitelja.

 

PODRUČNE ŠKOLE REPIŠĆE I KUPINEC

- prvi dan nastava od 8.00 - 9.30

 

PRIJEVOZ UČENIKA - vidjeti u rubrici u lijevom padajućem izborniku raspored po stanicama, isti kao i prošle šk. god. 2019./20)

 

Prema uputama stožera civilne zaštite, epidemiologa, ministarstva krećemo u školske klupe svi zajedno, kao i do sada, nastava će se odvijati u jutarnjem turnusu, a produženi boravak poslijepodne. U PŠ nastava će se odvijati kao i do sada, u jutarnjoj smjeni.

Dovoz učenika obavljati će prijevoznici pazeći maksimalno na razmak između učenika, te je poželjno da svatko sjedi uvijek na istom mjestu. Svaki učenik OBAVEZNO nosi masku tijekom prijevoza u školskim autobusima. Odvoz i dovoz biti će kao i do sada, prema utvrđenim školskim stajalištima. Apeliramo da što više djece koja nemaju pravo na korištenje prijevoza školskim autobusima dolaze pješice.

Prilikom ulaska u školu postoje dežurstva učitelja i razrednika koji će odvesti svoj razred do ormarića, u razred u kojem će boraviti bez mjenjanja učionica. Svakom razredu dodjeljen je jedan matični razred u kojem će se odvijati nastava, uz izmjenu učitelja i profesora. Pri ulasku u razred potrebno je pranje ruku, prije uzimanja hrane, pri korištenju toaleta. Razredna nastava boravi u učionici sa svojom učiteljicom, te im se tu i poslužuje hrana. Također, ukida se školsko zvono, te svaki razred ima svoj mali i veliki odmor koji provodi ili u razredu ili na zraku sa učiteljicom, bez miješanja sa drugim razrednim odjelom. Kad vremenski uvjeti dozvoljavaju, preporuka je provesti što više vremena na otvorenom, uključujući i sat tjelesne i zdravstvene kulture. Svaki razred koristi unaprijed dogovoreni sanitarni čvor pazeći da istovremeno nema dužeg boravka u navedom prostoru. Predmetna nastava koristi što više blok-sati, kako bi se smanjilo broj učitelja koji se izmjenjuju u tom radnom danu.

U svakoj učionici postignut je optimalan razmak klupa 0d 1.5-2 metra, na stolove se postavlja pregrada od plexiglasa ( RN), u višim razredima svaki učenik sjedi sam u klupi. Učenici PN prema dogovorenom rasporedu jedu u prostoru blagovaonice.

Čišćenje učionica i dezinfekcija prostora obavljati će se prema preporukama ujutro, te nakon smjene, te prije i poslije boravka.

Započela je i dugočekivana gradnja školske dvorane, prostor zone radova je ograđen, u skladu sa propisima izvođača radova. 

Prema preporukama epidemiologa, učenici niže kronološke dobi ne trebaju nositi maske u školi, samo u školskom autobusu (razredna nastava), dok se predmetnoj nastavi preporuča nošenje na hodnicima, te u školskom autobusu.

Dužnost roditelja je svakodnevno mjerenje temperature prije polaska u školu, te ukoliko prelazi 37.3 NE DOVESTI u školu, BUDIMO ODGOVORNI! Potrebno je upisati vrijednosti u poseban blok koji se pokazuje prikom dolaska u školu svakodnevno.

Većina udžbenika je stigla, te će ih učenici preuzeti u prvom tjednu nastave. Molimo da ih čuvaju i pažljivo koriste, jer ih vraćaju na kraju školske godine. Naglasak će biti prvenstveno na ponavljanje gradiva tijekom on-line nastave, davanje povratnih informacija učeniku, te formiranje tjednih i mjesečnih ishoda, poštujući pri tom individualnost svakog učenika.

Roditeljski sastanci mogu se održati on-line ili na otvorenom prostoru ispred škole, poštujući distancu, u dogovoru sa učiteljima.

Produženi boravak je formiran od učenika iz istog razrednog odjela, te imamo 3 grupe boravka. Svaki razredni odjel boravka ostaje u svom razredu. Roditelj može dovesti dijete samo do ulaza, bez potrebe ulaska u školu. Isto se ne odnosi na roditelje učenika prvih razreda kojima će to biti omogućeno tijekom prvog tjedna zbog socijalizacije.

Prilikom dolaska po dijete u boravak, roditelj će pred ulazom pričekati i poslati poruku učiteljici da pošalje dijete do izlaza.

Učenici sa posebnim potrebama kojima je potrebna pomoć pomoćnika u nastavi sjede zajedno u klupi sa pomoćnikom, uz preporučenu distancu. Nije nužno da nose zaštitne maske.

Sve navedene mjere imaju za cilj maksimalnu sigurnost svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa. Ukoliko svatko od nas pokaže maksimalnu odgovornost, poštujući propisane mjere i naputke, zajedno možemo sve prebroditi  i učiniti školu mjestom sigurnom za učenje.

Vjerujemo dragi roditelji da ćete velik dio svog vremena provesti u razgovoru sa svojom djecom o nužnosti higijene, razmaka, distance, a to isto ćemo provoditi i mi, svakodnevno. Jedino tako, udruženo i zajedno, krenimo u nove školske pobjede.

 

Sretno nam svima!

 

Ravnatelj, učitelji, stručne suradnice, spremačice, domari, kuhari :)

 

 
NOVE UPUTE HZJZ-a ZA ORGANIZACIJU NASTAVE 27.08.2020.  ivo.karaca
 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja su 24. kolovoza 2020.g. izdali nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

 

Upute HZJZ

 
Pomoćnici u nastavi – poziv na razgovor 25.08.2020.  davorka.gorek
 

Provjera sposobnosti kandidata koji su se prijavili na natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „PRSTEN POTPORE“

 

ODRŽAT ĆE SE 2. RUJNA ( srijeda)  2020.  U 15:00

 

 u OŠ KLINČA SELA, Amruševa 32, 10 452 Klinča Sela

 

Pozvani su sljedeći kandidati koji su zadovoljili  uvjete natječaja:

Antonija Botički

Tanja Stipanec

Karmela Olujić

Marko Burić

Nataša Margaret-Mitrovski

Valentina Jemić

Mirjana Valičević

Laura Marinkov

Ana Perak

Zvonimir Marić

Tea Ercegovac

 

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Kandidati mogu pristupiti selekciji ukoliko njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2C (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, odnosno ako su boravili u inozemstvu ali imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, ako nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako nemaju niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja korona virusa, svi kandidati koji pristupe selekciji, dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku.

 
LIKOVNE MAPE 07.08.2020.  davorka.gorek
 

Dragi roditelji, prilikom narudžbe radnih bilježnica podsjećamo i na kupnju likovnih mapa.

LIKOVNE MAPE  za 1., 2., 4. razred - izdavač ALFA

LIKOVNE MAPE za 3. razred - izdavač ŠKOLSKA KNJIGA

LIKOVNE MAPE od 5.-8. razreda - izdavač PROFIL

 
POČETAK GRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE 03.08.2020.  ivo.karaca
 

U ponedjeljak 3. kolovoza smo u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Jastrebarskom prijavili početak gradnje školske sportske dvorane.

Dvornu će graditi zajednica ponuditelja GRAND d.o.o iz Županje i CONCORDIA CONSULTING d.o.o. iz Zagreba.

Nakon preuzimanja projektne dokumentacije i uvođenja u posao, očekujemo da će vrlo skoro početi radovi, svakako prije početka nastave u novoj školskoj godini.

 
NABAVA DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA 13.07.2020.  ivo.karaca
 

Udžbenici za sve učenike osnovnih škola financiraju se iz proračuna Republike Hrvatske.

Nabavu drugih obrazovnih materijala za naše učenike ranijih godina sufinancirala je Zagrebačka županija, Općina Klinča Sela i gradovi Samobor i Jastrebarsko za učenike s njihovih područja. Za školsku godinu 2020./2021. Zagrebačka županija neće sudjelovati u nabavi s obrazloženjem da raspoloživa sredstva odlaze u kapitalnu izgradnju, među koje spada i izgradnja naše sportske dvorane.

 

Iz Grada Samobora nam je potvrđeno da će izdvojiti sredstva za kompletnu nabavu radnih bilježnica za učenike naše škole sa samoborskog područja.

 

U općini Klinča Sela potvrđeno nam je da će sudjelovati u sufinanciranju nabave radnih bilježnica s iznosom koji će otprilike pokriti polovicu potrebnih sredstava za kupovinu radnih bilježnica. 

 

Radne bilježnice i druge obrazovne materijale za učenike naše škole s područja općine Klinča Sela i grada Jastrebarskog nabavljaju roditelji. Sukladno sudjelovanju u sufinanciranju za učenike s područja Klinča Sela i Jastrebarskog na početku školske godine učenicima će biti vraćen dio iznosa za nabavu radnih bilježnica. 

 

Grad Samobor nabavlja radne bilježnice i druge obrazovne materijale za učenike naše škole sa samoborskog područja.

 

Na linku je popis radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala. Na popisu radnih bilježnica za 1. razred, izdanja od Školske knjige su samo za učenike iz PŠ Kupinec a za učenike iz Matične škole i PŠ Repišće su izdanja od Alfe.

 

RADNE BILJEŽNICE OŠ KLINČA SELA 

 

 
 

Dragi roditelji/skrbnici, 

                                                                                                       

veselimo se što će Vaše dijete postati učenikom naše škole i što ćemo sljedećih nekoliko godina zajedno sudjelovati u njegovom odgoju i obrazovanju, u razvoju njegove osobnosti.  

                                                                       

Početak školovanja je za dijete jedno od najznačajnijih razdoblja u životu. Od sada će se pred njega iz dana u dan postavljati sve veći zadaci. Ono će upoznavati mnogo novih osoba - vršnjaka i odraslih, brzo će širiti znanja o svijetu oko sebe i sebi samom.

Dijete će u školi  naći brojne prilike za provjeru svojih sposobnosti i njihovo razvijanje. Naša je zajednička obveza omogućiti mu svestrani razvitak, stvaranje pozitivne slike o sebi, izgradnju povjerenja u sebe i svoje mogućnosti, kao i povjerenja u ljude općenito.

Do početka školske godine ostalo je još nekoliko mjeseci. Nemojte ih ispuniti učenjem čitanja i pisanja – to prepustite nama. Iskoristite to vrijeme za psihičku i fizičku pripremu djeteta koja će mu olakšati susret sa školom, a svima zajedno donijeti puno više osjećaja radosti, nego strepnje, straha i bojazni pred nečim  novim i nepoznatim.

 

  • Tijekom ljeta češće prošećite s djetetom putem do škole i ukazujte na sigurno ponašanje  u prometu.
  • Zajedno s djetetom uredite njegov radni kutak; navikavajte ga da se sam brine o njegovoj urednosti jer ćemo to tražiti i u učionici.
  • Privikavajte dijete na pravilan ritam dana ( ustajanje i lijeganje u približno isto vrijeme, spavanje noću 9-10 sati ).    
  • Upućujte dijete na pravilno držanje tijela prilikom sjedenja i pri nošenju školske torbe.
  • Potičite dijete na druženje i igru s drugom djecom.
  • Potičite dijete na igre spretnosti, snalažljivosti i  orijentacije: razvijajte pojmove lijevo-desno,  gore-dolje, unutar-izvan.
  • Upućujte dijete na redovno održavanje osobne higijene, samostalno odijevanje i obuvanje.
  • Razgovarajte s djetetom što više, odgovarajte na njegova pitanja i podržavajte njegovu znatiželju za novim spoznajama.
  • Prvi dan nastave osigurajte dovoljno slobodnog vremena kako biste bili uz svoje dijete, pomogli  mu u snalaženju u novoj sredini i zajedno s njim podijelili veselje i ponos zbog polaska u školu.

 

S obzirom na epidemiološku situaciju, roditeljski sastanak ćemo imati krajem kolovoza ili početkom rujna, ako nam to situacija bude dozvoljavala. Tada ćete upoznati učiteljice i potpisati upisnice. Do tada odmarajte i uživajte sa svojom djecom!

 

 

Sretan početak i uspješno školovanje!

                                                       

                                                                                         Stručna služba škole

 

                                                                                                    

                                                                                                         

 
UPISI U SREDNJU ŠKOLU 09.07.2020.  davorka.gorek
 

Dragi naši osmaši,

sretno svima na odabiru srednje škole.

Želimo Vam da odaberete i upišete upravo ono što najviše želite.

Ukoliko imate nedoumica o odabiru škole, obratite se razrednicima, ili nama.

Vaše pedagogica Antonija i logopedica Davorka Smile

 

SRETNO!!!

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12... »
Video upute
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9 dana od početka drugog polugodišta [18.1.2021.]
 
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:40
2. 8:45 9:25
3. 9:40 10:20
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
6. 12:05 12:45
7. 12:50 13:30
 
 
Arhiva |
« | siječanj 2021 | »
PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
 
ured@os-klinca-sela.skole.hr • Amruševa 32, Klinča Sela, 10452 Donja Zdenčina • tel/fax: +385 1 6586 959 || © dkuhar 2004