FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
Aktivnosti u dvorani u večernjim satima 14.10.2022.  ivo.karaca
 

Školska sportska dvorana prvenstveno je namijenjena potrebama učenika naše škole, za njihovu redovnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture i izvnnastavne sportske aktivnosti.

U kasnim popodnevnim i večernjim satima dvorana je na raspolaganju sportskim klubovima i udrugama za sportske i razne druge aktivnosti. Škola za te potrebe iznajmljuje dvoranu prema cjeniku iznajmljivanja poslovnog prostora a koji je objavljen na web stranici škole. U većini tih aktivnosti uključeni su i učenici naše škole. Tako hrvači vježbaju u dvorani ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 sati, rukometaši utorkom i četvrtkom od 17,30, mažoretkinje utorkom i srijedom od 19 sati, judo se može trenirati utorkom i četvrtkom od 19 sati. Ove godine imamo ponovno i plesni tečaj koji se održava ponedjeljkom od 14 sati.

Većina ovih klubova ili udruga imala je u prva dva-tri tjedna nove školske godine demonstraciju svojih aktivnosti, u svrhu uključivanja učenika naše škole u svoje programe.

 

 
SVJETSKI DAN UČITELJA 07.10.2022.  lvinovrski
 

SVJETSKI DAN UČITELJA

 

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada. To je dan koji je UNESCO proglasio 1994. godine i od tada se slavi diljem svijeta. Ujedno je i prigoda da se pokaže kako su obrazovanje i uloga učitelja vrlo važni u razvoju pojedinca i društva.

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 513 najuspješnijih djelatnika u području odgoja i obrazovanja u školskoj godini 2021./2022. Među nagrađenima za svoj rad i kontinuirano unapređenje odgojno - obrazovnog sustava su i naša knjižničarka Sanja Šušnjara Raić i učiteljica povijesti Nikolina Golub. Ponosni smo na njih te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Naša je škola također obilježila ovaj dan prigodnim temama o učenju i nastavi, a učenici su razveselili svoje učitelje kreativnim radovima i čestitkama. Vrhunac je ipak bila
odbojkaška utakmica između učitelja i osmaša u kojoj su svi bili pobjednici.

 
Izložba slika STUNJA 06.10.2022.  dkuhar
 

Nakon što smo ugradili galerijske šine (vodilice) u holu i hodnicima naše škole evo i prve izložbe. Svoje radove izložio je slikar Milan Stunja iz Petkovog Brega...

 

 
Sigurno i vješto u prometu 04.10.2022.  pedagog
 

U utorak 27.9. naše prvaše u Matičnoj i Područnim školama posjetili su kontakt policajac i predstavnik HAK-a. Zajedno s učenicima razgovarali su o važnosti odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Naučili smo kojom stranom ceste hodaju pješaci, koji sve semafori postoje, kako prelazimo zebru, kada i kako možemo voziti bicikl, kako izlazimo i ulazimo u autobuse... Učenici su vrlo pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u raspravi. Najviše su se razveselili vrlo korisnom poklonu - reflektirajućem ruksaku, kojeg su dobili od HAK-a kako bi bili vidljivi u prometu u večernjim satima. Ovu priliku koristimo i kako bi podsjetili odrasle da se također odgovorno ponašaju u prometu i paze na naše najmlađe. Učenici uče iz naših primjera te je naša zadaća i odgovornost paziti na ponašanje u prometu - prilagoditi brzinu u okolici škole, paziti gdje se parkiramo (zebra i ulazi trebaju biti slobodni za prolaz), paziti kod izlazaka sa sporednih cesta na glavnu cestu, stati pješacima na zebri... Sve navedeno je odgovornost svih nas kako bi djeca sigurno stigla u školu! Hvala Vam što brinete za sigurnost djece! :)

 

     

 

 
Cjenik zakupa školske sportske dvorane 23.09.2022.  ivo.karaca
 

Školska sportska dvorana služi potrebama učenika naše škole, sportskim društvima i udrugama u kasnijim popodnevnim i večernjim satima.

U poveznici ispod teksta je cjenik zakupa školske dvorane.

 

ZAKUP SPORTSKE DVORANE

 

 
Uvod u povijest za petaše 22.09.2022.  nikolina.pucar
 

 

 

Učenici petih razreda se na početku školske godine susreću s brojnim promjenama. Potrebno se naviknuti na kabinetsku nastavu, usvojiti raspored sati, zapamtiti imena brojnih predmetnih učitelja itd. Osim svega navedenog, tu su predmeti koji u razrednoj nastavi nisu bili dio satnice, a jedan od njih je povijest

 

Na nastavi povijesti prvih nekoliko sati posvećujemo upoznavanju s predmetom. Učenici tako mogu objasniti što je povijest i zašto je učimo, kako se snalazimo u vremenu i prostoru u povijesti, te na koncu tko su povjesničari i na koji način oni istražuju prošlost. Jedna od omiljenih aktivnosti svake školske godine je kada učenici od kuće trebaju donijeti neki ostatak prošlosti. Taj zadatak mnoge potakne na razgovor u obitelji te izvlačenje dobro spremljenih, često vrlo satrih i zanimljivih, obiteljskih uspomena. Doneseni predmeti se na nastavi analiziraju i raspoređuju prema skupinama, s ishodom usvajanja vrsta povijesnih izvora (materijalni, pisani, slikovni, zvukovni i usmena predaja). Nakon ovakve aktivnosti učenici uglavnom bez problema navode vrste povijesnih izvora, te primjere za svaku od njih. 

 

Nikolina Golub, učiteljica povijesti

 
 

Poštovani roditelji/staratelji, učenici,

 

obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom je u sustavu omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

 

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzme na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

 

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

 

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici ovdje.

 

CARNET Helpdesk 
Podrška obrazovnom sustavu 
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET 
Josipa Marohnića 5, 10000 Zagreb 
tel: +385 1 6661 500 
http://www.carnet.hr/sluzba_za_podrsku_korisnicima/podrska 

 

 
SUFINANCIRANJE NABAVE RADNIH BILJEŽNICA 12.09.2022.  ivo.karaca
 

Općina Klinča Sela osigurala je i za ovu školsku godinu 50 000 kuna za sufinanciranje nabave radnih bilježnica za učenike naše škole s područja Klinča Sela.

Od ukupno 446 učenika, 393 ih je s područja općine Klinča Sela, 166 u nižim razredima i 227 u višim razredima.

Ovaj iznos će biti podjeljen na 393 učenika, sukladno okvirnoj cijeni radnih bilježnica za učenike od 1. do 4. razreda i za učenike od 5. do 8. razreda. 

 

Škola će sufinancirana sredstva dostaviti učenicima i roditeljima vodeći računa o broju predmeta i sveukupnom iznosu potrebnom za radne bilježnice.

 

Sufinanciranje radnih bilježnica za učenike od 1.-2. razreda iznosit će 80 kuna, za učenike od 3.-4. razreda 85 kuna, za učenike 5. i 6. razreda 135 kuna a 7. i 8. razreda 180 kuna.

 

Učenici će u školi dobiti obrazac Suglasnost za refundaciju sredstava za druge obrazovne materijale učenicima s područja Općine Klinča Sela.

Roditelji/staratelji trebaju ispuniti i potpisati obrazac te će im odgovarajući iznos biti uplaćen na bankovni račun

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12... »
 
 
 
 
 
 
 
22 dana do drugog zimskog odmora [20.2.2023.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | siječanj 2023 | »
PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004