FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
KAKVI SU POLITIČARI NAŠI UČENICI? 19.12.2021.  nikolina.pucar
 

Budući da kao društvo težimo stavu da su najbolji darovi oni nematerijalne prirode, ove godine vas želimo obradovati uvidom u potencijal naših učenika koji doista može probuditi nadu u toliko često prizivano ‘bolje sutra’. 

Naime, učenici 7.c razreda naše škole sudjelovali su na radionici ‘Političke stranke’ koju je osmislila i vodila učiteljica povijesti Nikolina Golub. Nakon što su obradili osnovne karakteristike političkih doktrina nastalih u 19. st.; liberalizam, konzervativizam i socijalizam, učenici su samostalno osmislili programe, moto i logo političkih stranaka. 

Njihova kreativnost, konkretnost te razina komunikacije i uvažavanja mišljenja s kojim se ne slažemo, mogla bi poslužiti kao primjer mnogima koji se politikom bave profesionalno. Njihova kampanja je sveobuhvatna; dotakli su se pitanja od ujednačavanja testova u školama do rješavanja migrantske krize. Njihovo ironiziranje pojedinih povijesnih ali i sadašnjih političkih stavova iznad razine osnovne škole 

 
Mjesec borbe protiv ovisnosti 14.12.2021.  pedagog
 

Svake godine, od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj toga je u društvu potaknuti razgovor o ovom sve većem problemu, ali i osvijestiti kod naših učenika da nitko ne odluči postati ovisnik preko noći nego nas niz različitih odluka dovede u takvo stanje. Učenici šestih i sedmih razreda imali su priliku sudjelovati u predavanjima psihologice koja je dugi niz godina radila s pacijentima koji su se pokušavali riješiti ovog problema. Predavanja su organizirana u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko. Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u interaktivnim predavanjima pri čemu su se i sami okušali u ulogama kako odoljeti vršnjačkom pritisku, kako reći ne kada te netko nagovara da probaš alkohol, cigarete ili drogu. Zaključili su da je sve navedeno vrlo štetno te nas odvaja od prijatelja i obitelji, čini nas nesretnima i gubimo na kvaliteti života. Također su istaknuli kako primjećuju da se sve više javlja problem ovisnosti o igricama, internetu, društvenim mrežama.

 

 
Božićna akcija "Vatromet nade" 10.12.2021.  pedagog
 

Učenici, roditelji i djelatnici naše škole priključili su se akciji Vatromet nade koju je pokrenulo Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko. Cilj akcije bio je prikupiti prehrambene proizvode i složiti ih u poklon pakete za naše sumještane koji trenutno nisu u najboljoj financijskoj situaciji. U kratkom roku, zbornica je pretvorena u malu radnu akciju sortiranja hrane i zatvaranja paketa koje su naši učenici vrijedno napunili i prikupili. Nadali smo se da ćemo uspjeti skupiti barem  po jedan paket iz svakog razreda, međutim, naši učenici i roditelji su zajedničkim snagama napravili i puno više od toga! Ovu priliku stoga koristimo kako bismo zahvalili svakome od Vas na Vašem doprinosu ovoj prekrasnoj Božićnoj akciji. Vjerujemo kako smo barem nekome od naših susjeda uljepšali nadolazeće blagdane. Hvala Vam na tome dragi roditelji i učenici! Zajedno uvijek možemo puno više! Smile

 

    

 
 
29. studenoga 2021. godine u OŠ Vukovina je naša šahovska sekcija, i ženska i muška ekipa,  sudjelovala na županijskom natjecanju u šahu.

Muška ekipa
osvojeno
3. mjesto

Ženska ekipa
osvojeno
4. mjesto

Muška ekipa:

 1. Sven Pružinec 7.c
 2. Gabriel Šiljevinac 7.b
 3. Gabrijel Đuriš 6.b
 4. Luka Lulić 5.b
 5. Dorian Hasanović 8.a
 6. Fran Valečić 5.a

Ženska ekipa:

 1. Petra Bubnić 8.c
 2. Rebeka Vučković 5.c
 3. Veronika Vukušić 8.a
 4. Simona Fočić 8.a
 5. Valentina Mikić 6.a
Čestitamo svim učenicima sudionicima na postignutim hvale vrijednim rezultatima.

Voditeljica
Ivana Marić Kožar

 
 

 Poštovani i dragi roditelji, učenici, djelatnici, 

 

roditelji učenika sadašnjeg 2.b i 4.a pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem pomoći Domu za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova.  Sestre se brinu o velikom broju djece, a u ovo predbožićno vrijeme sva djeca naravno imaju popis želja za Božić, ali i stvarne potrebe koje bismo pokušali ispuniti koliko je u našim mogućnostima. Naime, osim želja za poklonima, troje djece iz Doma postaju punoljetni i kreću u samostalan život. I sami znamo koliko je toga potrebno u jednom kućanstvu te koliko to iziskuje novca. S obzirom da zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti organizirati Božićni  sajam, odlučili smo u svaki razred staviti jednu razrednu kasicu u koju učenici u dogovoru s roditeljima mogu staviti dobrovoljni prilog koji će biti namijenjen za kupovinu potrepština djeci koja napuštaju Dom.

 
Natjecanje Dabar 2021. 29.11.2021.  pedagog
 

I ove godine, naši učenici iz produženog boravka sudjelovali su u natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Dabar je pokrenut kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Naši učenici su se vrijedno pripremali i uživali su u izazovnim zadatcima. U natjecanju je sudjelovalo 23 učenika od 1.-4- razreda naše škole pod mentorstvom učiteljice iz informatike Daniele Kuharić te učiteljica iz produženog boravka Danijele Petrović Fišić, Anite Marčinković i Mateje Frketić Vrbanić. Šest učenika je dobilo Dabrovu zlatnu značku jer su postigli rezultat među 10% najbolje riješenih ispita, a to su učenici 2.a: Lika Johan, Ivano Botički, Doris Gašpić, Daniel Meglaj i Sven Borna Sarkotić te učenica 1.b Julija Vrbanić.

 
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE 17.11.2021.  nikolina.pucar
 

četvrtak, 18. studenoga, je državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U našoj školi smo taj dan obilježili na nekoliko načina.

 

Jutros je na početku prvoga sata održana svečana akademja na pandemijski način, preko razglasa u svakoj učionici. Učenicima i zaposlenicima se obratio ravnatelj Ivo Karača, povjesničar po struci, s nekoliko prigodnih riječi kojima je poučio i/ili podsjetio na događaje prije 30 godina. Nakon toga uslijedio je literalni program koji je sa svojom izvannastavnom skupinom pripremio učitelj hrvatskog jezika Željko Jerečić.

 

Tijekom listopada i studenog učenici 8.a razreda sudjelovali su u interdisciplinarnom projektu povijesti (mentorica Nikolina Golub) i likovne kulture (mentorica Lana Martinović). Projekt se bazirao na knjizi mlade autorice Ani Galović "Mama, ne vidim nebo", o djeci koja su izgubila život tijekom i neposredno nakon bitke za Vukovar. Rezultat projekta je digitalna interaktivna slikovnica čija je glavna poruka mir kao glavna vrijednost, a koju su učenici svih razreda obrađivali na satovima razrednika

 

Knjiga 'Mama, ne vidim nebo' dostupna je za posudbu u našoj knjižnici.

 

U predvorju škole postavljena je instalacija koja je nastala kao rezultat projekta 7.a razreda i asistentice Nataše Margaret Mitrovski, a koja slikovito prikazuje najupečatljivije simbole vukovarske bitke. Instalacija je upotpunjena križem od recikliranih materijala u spomen 34 djece koja su izgubila život 1991. i početkom 1992. u Vukovaru. Osim svega spomenutog, školski panoi i improvizirani mini izložbeni prostori obilježeni su golubicama mira te likovnim radovima inspiriranih ratnim zbivanjima; dječjim radovima učenika naše škole od prvog do osmog razreda.

 

 

         

 

 

 

Oni koji se ne sjećaju prošlosti osuđeni su da je ponove (George Santayana) - zato se mi sjećamo. 

 
Znanstveni kutak Eko grupe 09.11.2021.  pedagog
 

Naša Eko grupa pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Irene Horvatinčić, odlučila je iznenaditi učenike i djelatnike škole te su s nama podijelili svoje znanje o životu jednog lista i postavili nam pitanje zašto uopće lišće mijenja boju u jesen. Tekstom i slikama su nam objasnili koji se to procesi događaju u životu lista kako bi on poprimio određenu boju. Njihov vrijedan znanstveni kutak s velikom dozom kreativnosti možete pogledati na slikama. 

 

 

      

 

 

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17... »
 
 
 
 
 
29 dana do jesenskog odmora [31.10.2022.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | listopad 2022 | »
PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004