FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 

Humanitarna akcija karitativne skupine OŠ Klinča SelaKao i prijašnjih godina, karitativno-humanitarna skupina OŠ Klinča Sela koju vodi vjeroučitelj Josip Kunac, na razini škole organizirala je humanitarnu akciju. Tužna je činjenica da je oko nas sve više siromašnih, da je sve poskupjelo i da dosta ljudi jedva spaja kraj s krajem. Sve su veći redovi pred pučkim kuhinjama. Mjesec prosinac je posebno bolan za  siromašne osobe. Mnoge od njih ne mogu kupiti djeci poklone, obradovati ih slatkišima. Sv. Nikola je, dolaze Božić i Nova godina, a mnogi nemaju… Bolna je to istina koja se tiče i nas samih…

 

 
 

Na dan zaštitnika pčela i pčelara Sv. Ambrozija, 7. prosinca 2022. godine, već tradicionalno obilježili smo Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Svi učenici prvih razreda matične i područnih škola dobili su prigodnu vrećicu u kojoj se nalaze med zapakiran u Nacionalnu staklenku za med i edukativna slikovnica o pčelarstvu „Pčelica Jelica i medo Edo“.

Ovim programom trudimo se osvijestiti važnost meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

 

 
SVETI NIKOLA 07.12.2022.  pedagog
 

6. prosinca našom školom prošetao je Sveti Nikola sa svojom pomoćnicom te je učenicima podijelio prigodne poklone jer su bili vrijedni, dobri i uspješni tijekom cijele godine. Smile

 

          

 
JASKA PROMET NOVI ŠKOLSKI PRIJEVOZNIK 06.12.2022.  ivo.karaca
 

Od četvrtka 1. prosinca imamo novog školskog prijevoznika, JASKA PROMET iz Jastrebarskog.

 
Međunarodni dan volontera 2022. 05.12.2022.  pedagog
 

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca te su nas iz tog razloga posjetili volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko kako bi učenicima petih razreda održali zanimljivo i inspirativno predavanje. Ispričali su nam kako su se odlučili postati volonteri i da su neki od njih volonteri još od vrtića. Pokazali su nam aktivnosti u koje su uključeni, ali nas i naučili što napraviti u situacijama kada se netko onesvijesti, kada nam ide krv iz nosa i kada se netko guši. Volonteri su izvrsno pripremili radionicu te na zanimljiv i jednostavan način našim petašima omogućili kratki uvid kako je to biti volonter. Sigurni smo da će to neke od naših učenika motivirati da se i sami uključe u neke volonterske akcije. Što smo sve radili možete pogledati na poveznici. Svim volonterima od srca čestitamo njihov dan i zahvaljujemo im na svemu što rade! 

 

 
Večer matematike 2022. 02.12.2022.  marija.brajkovic
 

Večer matematike je skup radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Učenici i roditelji prolaze niz radionica, pritom skupljajući žigove kao potvrde odrađenih zadataka. Iako je cilj sakupiti sve žigove odnosno potvrde o ispunjenom zadatku, pravi cilj je otkrivanje zabavne strane matematike.

 

Posljednja Večer matematike održala se prije nekoliko godina tako da ne čudi činjenica da se na ovu Večer matematike prijavilo sedamdesetak učenika nižih razreda naše škole. Prisustvovali su učenici svih razrednih odjeljenja matične škole kao i učenici obje područne škole.

 

Učenici su na kraju dobili zahvalnicu za sudjelovanje te poklon naših izdavača (Alfa, Školska knjiga i Profil). Iduće godine se vidimo u još većem broju!

 

 Večer matematike 2022 Večer matematike 2022 Večer matematike 2022 Večer matematike 2022

 
Festival prava djece 2022. 30.11.2022.  pedagog
 

Sudjelovali smo na 14. Festivalu prava djece u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, koji se održavao od 12. listopada do 15. studenog 2022. Za ovogodišnju središnju temu odabrano je mentalno zdravlje djece i mladih te su filmove snimala djeca, a selektirani su iz revija Hrvatskog filmskog saveza te su uz filmove bile pripremljene radionice koje je izradio Forum za slobodu odgoja. U Festivalu su sudjelovali učenici 6.c koji su pogledali film “Nasilje nije kul” te smo kroz radionicu razgovarali o vrstama nasilja, kako prepoznati nasilje te na koji način reagirati kada vidimo nasilje nad drugom osobom ili kada se to događa nama. Učenici 7.b pogledali su film “Kako biti nekome plus?” te smo s njima odradili radionicu o etiketiranju i razgovarali na koji način naše ponašanje i naše riječi utječu na druge učenike. U 5.b smo gledali film “Mobi-Zombi” te razgovarli o važnosti i opasnostima suvremene tehnologije, koliko vremena provodimo na mobitelima i društvenim mrežama, kako to utječe na nas, naše zdravlje, koncentraciju. Učenicima je zanimljivo jer su filmove radili upravo učenici kao i oni te im se sviđa vidjeti na koji način njihovi vršnjaci razgovaraju i razmišljaju o ovim temama. Na ovaj način pokušavamo djeci osvijestiti važne teme te prevenirati pojavu fizičkog, psihičkog, elektroničkog i drugih oblika nasilja, ovisnosti o medijima te razgovarati o temama koje su njima bliske, osvještavati na koji način naše ponašanje utječe na druge. Nasilje nikad nije rješenje te porukom “Vrati mu/joj na isti način” dolazimo do začaranog kruga nasilja. Djecu potičemo da razgovaraju, kažu što im smeta, da jedni druge uvažavaju, podržavaju, ohrabruju.

 
Natjecanje Dabar 2022. 21.11.2022.  pedagog
 

10. studenoga 2022. godine u našoj školi po treći put održano je Međunarodno natjecanje Dabar. Radi se o međunarodnoj inicijativi koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Uz mentorstvo učiteljica iz produženog boravka, Anite Lovrić, Mateje Frketić Vrbanić i Marije Brajković te učiteljice informatike Daniele Kuharić u kategoriji mikrodabar imamo 4 učenika među 10% najboljih: L.L., 1.a, S.K., 1.b, M.J., 2.a i J.V., 2.b. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima! 

 

                        

 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10... »
 
 
 
 
 
 
 
22 dana do drugog zimskog odmora [20.2.2023.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | siječanj 2023 | »
PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004