FP
 
 

 
Matična škola
 
 
PŠ Repišće
 
 
PŠ Kupinec
 
 
 
Kutak školskog liječnika
 
Projekt UKI - završna konferencija 26.11.19.  enovinari
 

UKI PROJEKT završna konferencija   

U našoj školi 26. studenoga 2019. održana je završna konferencija projekta „Umijeće korištenje informacija“. U sklopu projekta, koji je trajao dvije godine, stručno su se usavršavali učitelji koji su kasnije uspješno provodili izvannastavne aktivnosti. Učenici su imali priliku sudjelovati u osam izvannastavnih aktivnosti: Program poticanja čitalačke pismenosti, Priče iz Klinče, Wings of story, Tradicijske vrijednosti Kupinca i Prigorja, Croatian Makers, Program poticanja medijske pismenosti na engleskom jeziku, Razvoj školstva u Općini Klinča Sela i Putujmo s knjigama te radionicama na Institutu Ruđer Bošković u obliku terenske nastave. Na ovaj način unaprjeđivane su različite informacijske pismenosti – digitalna, medijska, čitalačka, multikulturalna, prirodoslovna pismenost te razvoj kompetencija pismenosti na engleskom jeziku.

 

Iznimno smo ponosni što su rezultat ovoga projekta i dvije izdane knjige koje su autorice ovom prilikom predstavile našim uzvanicima i djelatnicima škole. Učiteljice Slađana Gradski, Petra Miklenić i Tanja Kralj Slovenec su u suradnji sa svojim učenicima napisale i grafički pripremile knjigu “Tradicijske vrijednosti Kupinca i Prigorja”. Kao što su autorice tijekom predstavljanja istaknule, učenici su na ovaj način saznali puno o načinu života, kulturi i vrijednostima koje su bile važne generacijama prije njih. Mnogi učenici su se uključili u folklorna društva gdje nastavljaju njegovati tradiciju i obogaćivati svoje znanje.

 

Također, naša učiteljica Maja Slamar objavila je knjigu “Razvoj školstva u Općini Klinča Sela”. Knjiga na temeljit, opsežan, ali i zanimljiv način prikazuje na koji način se razvijalo školstvo u ovim prostorima. Tekst je potkrijepljen fotografijama iz prošlosti koje su zajedno s Majom skupljali i njeni učenici, ali i nekim novima koje su nastale tijekom istraživanja. Autorica je istaknula da u knjizi ima mnoštvo zanimljivosti koje nam nije htjela otkriti, ali nas je sve pozvala na čitanje i otkrivanje istih čemu se svakako veselimo.  

 

Ovim putem zahvaljujemo i našim partnerima u projektu: Institutu Ruđer Bošković, Institutu za razvoj i inovativnost mladih i Institutu za razvoj tržišta rada na suradnji i podršci u svim etapama projekta. Veliko hvala i svim učenicima i učiteljima koji su svojim trudom i radom iznijeli ovaj projekt koji je, kao što vidite, donio mnogo pozitivnih i uspješnih izvannastavnih aktivnosti, ali i dvije odlične knjige o kojima će se još dugo govoriti. Hvala i svim roditeljima, bakama i djedovima, udrugama i društvima koji su pomogli učenicima i učiteljima u ostvarivanju njihovih ciljeva. Također, hvala i svim našim dragim uzvanicima koji su se odazvali pozivu i pozorno pratili završnu konferenciju i predstavljanje knjiga. Dašak atmosfere pogledajte na fotografijama, a mi željno iščekujemo i veselimo se idućim projektima i pothvatima naših vrijednih učenika i učitelja.

 

UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija UKI PROJEKT završna konferencija

Tekst: Antonija Karamatić

Ostali članci u rubrici: Proslave-priredbe [+]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
32 dana od kraja nastavne godine [21.6.2024.]
 
 

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

SAT

Početak

Završetak

1. 8:00 8:45
2. 8:45 9:30
3. 9:45 10:30
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:10 13:55
 
Arhiva |
« | srpanj 2024 | »
PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
 
Korištenje kolačića. || © dkuhar 2004